SPO: Srbija mora da raskrsti sa boljševičkom prošlošću

Postavljeno: 26.10.2016

Danas smo svedoci stvaranja ambijenta nalik na 90-te, opet se širi antizapadna propaganda, ponovo su nam krivi svi u okruženju i ponovo izazivamo sukobe sa onima sa kojima smo bili u sukobima krajem prošlog  veka. Umesto da se Vlada distancira od politike Miloševića i njegovog vremena, mi se i danas kunemo u savez sa Rusijom i očekujemo prosperitetrekao je, između ostalog, Božidar Lapčević, potpredsednik kruševačkog odbora SPO na konferencij za novinare, posvećenoj gubitku ovogodišnjih fondova iz IPARD programa  

–  Da smo neodlučno i neodgovorno društvo pokazuje činjenica da ni ove, kao ni prošle godine nismo bili u stanju da iskotristimo bespovratna sredstva iz IPARD programa, jer država nije uspela da obezbedi i obuči tim stručnjaka koji bi ovaj projekat realizovali– ocenio je Lapčević, podsećajući da ovde nije reč o zabrani zapošljavanja, jer bi taj tim novozaposlenih u Službi za agrarna plaćanja finansirala Evropska unija.

Srbija mora da ide ka najrazvijenijima jer očigledno nismo u stanju da se sami organizujemo i pokrenemo ekonomiju. Mali smo i neuticajni i služimo samo kao poligon za prepucavanje velikih sila– smatra Lapčević, naglašavajući stav SPO da je jedino put ka zemljama Evropske unije i NATO razvojni put za Srbiju.

On je istakao da su sredstva iz IPARD programa način da se pomogne opstanku   sela koje u Srbiji odumire, kao i da država mora da počne ozbiljno da investira u mlade koji žele da se bave poljoprivredom, u  novo zadrugarstvo i da podstiče razvoj prerađivačkih kapaciteta jer, kako je rekao, “izvoz svežih poljoprivrednih proizvoda po bagatelnim cenama ne donosi dobit ni prosperitet  sela”.

Gradski odbor SPO očekuje da u najkraćem roku budu otklonjene sve prepreke u vezi sa korišćenjem IPARD sredstava, što podrazumeva uklanjanje svih nedostataka utvrđenih u eksternoj reviziji – poručio je Lapčević

Ostale vesti

Komentari

 1. Vjeko kaže:

  Komunizam je unistio sve srpske interese

 2. Petar Miladinović kaže:

  Komunizam se duboko primio u našoj svesti i teško ga možemo iskoreniti i ako ga zvanično nema! Pročitajte Lenjinove knjige i shvatičete! Naglašavam samo stavku nacionalne svesti koju smo potpuno izgubili, a to je upravo jedan od glavnih zadataka komunizma, a naglasio bi i Lenjinovu izreku „bolje da stradaju 100 nedužnih nego da jedan neistomišljenik preživi!“ Bravo za SPO! Podržavam svaku inicijativu koja ima zadatak da raskrsti sa komunističkom prošlošću.

 3. desanka kaže:

  Bravo za SPO. Srbija mora da otvori tajna dosijeja i da izvrsi lustraciju , ako hoce ekonomski razvoj i vladavinu prava . Podrska SPO jedina je stranka koja se bori za gradjane Srbije ….

 4. Nikola Savić kaže:

  Otvaranjem tajnih dosijea DB-a, Srbija bi se vratila svojim predkomunističkim temeima, i obnovila savezništva sa najmoćnim državama sveta!
  Podržavam opredelenje SPO koje glasi, SRBIJA NA ZAPADU I NATO-U

 5. ObicnaBaba kaže:

  Ta pomenuta razvijenost zapadnih zemalja je SAMO propaganda. Prezaduzeni su, a daju kredite, znaci njihova ekonomija je cista malverzacija, a takvim poslom ne mogu da se bave male zemlje. Neka kazu koji procenat njihovog stanovnistva zivi u bedi, koliko sirotinjski, a koliko skromno. Kolika je stopa kriminala. Koliko su obrazovani, koji procenat zavrsava visoke skole…

 6. Igor Jović kaže:

  ObicnaBaba, sem što iz tebe govori pravi obožavalac Miloševićevog vremena gladi, govoriš i kao neko ko nikad nije videla(o) sveta pa ni kako to drugi žive. Propaganda je ono što ti i tebi slični širite, i to najprimitivnija, zasnovana na golim neistinama. Da je tamo loše ne bi mladi decenijama već odlazili u te zemlje razvijenog Zapada. Veoma mali procenat njihovog stanovništva živi u bedi, za razliku od nas decenijama unazad gde nam je veliki deo naroda u totalnom siromaštvu. Pri tom, u tim državama sama socijalna pomoć za nezaposlene, ugrožene, nemoćne je višestruko veća nego plata hirurga, pilota ili inženjera u današnjoj Srbiji. Stopa kriminala je svuda daleko niža nego kod nas, gde je do pre petnaestak godina godinu i država, tačnije specijalne jedinice policije učestvovale u državnim zločinima, a jedino nam preti da uskoro dobijemo viši procenat onih koji završavaju visoke škole, ukoliko one nastave da im megatrendovi budu modeli.

6 thoughts on “SPO: Srbija mora da raskrsti sa boljševičkom prošlošću

Comments are closed.

back-to-top