Uhapšena žena koja je na Tviteru pretila Vučiću: osuda pretnji stigla od kruševačkih naprednjaka, SPO-a i gradonačelnice

Postavljeno: 26.07.2019

Policija u Šapcu uhapsila je ženu osumnjičenu da je na Tviteru pretila porodici predsednika Aleksandra Vučića, javili su mediji. MUP je saopštio da su A.J.A (49), uhapsili pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala. Pretnje Vučiću i provke upućene na račun njegove dece u saopštenjima za javnost u Kruševcu osudili su kruševački naprednjaci, gradski odbor Srpskog pokreta obnove i gradonačelnica Jasmina Palurović

U saopštenju SNS-a ovaj napad dovodi se u vezu sa opozicijom i navodi se da Gradski odbor ove stranke “najoštrije osuđuje uvredlljive napade opozicije na predsednika Vučića i njegovu porodicu” te da takvo ponašanje “ne predstavlja onu pravu demokratsku Srbiju koja se bori za bolitak zemlje poštujući etiku i fer političku borbu”.

Gradski odbor SPO, koji se, inače, jedini u Kruševcu svojevremeno oglasio i osudom napada na Borka Stefanovića u našem gradu, danas je u opširnom saopštenju najoštrije osudio, kako se navodi “monstruozne pretnje upućene preko društvenih mreža deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića”. 

“Srpski pokret obnove insistira na hitnoj i efikasnoj reakciji policije i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i privođenju pravdi svih koji prete bilo kom detetu u Srbiji. Odlučna reakcija nadležnih institucija mora biti jasna poruka svim monstrumima i nasilnicima da ni za jednu vrstu nasilja u našem društvu koje istinski teži evropskim vrednostima nema i neće biti mesta, te da prema svakoj vrsti pretnji i ugrožavanja bilo čije sigurnosti mora postojati jasno vidljiva nulta tolerancija”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju GO SPO.

Osuđujući, kako je navela “bestidne napade i vređanja na najvulrgarniji način” predsednika Vučića i članove njegove porodice, gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, navela je da “politička borba treba da se vodi putem argumenata, strategija, rada i rezultata, a ne vređanjem, napadima i pretnjama”.

Ona je u svom saopštenju, između ostalog,  izjavila i da se grad Kruševac “zahvaljujući zalaganju i radu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića podigao iz pepela” i pozvala nadležne organe da reaguju u skladu sa Zakonom. 

Osumničenoj za pretnje Vučiću i njegovoj porodici je, po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu.

Ostale vesti

Komentari

  1. Nikola Savić kaže:

    Kao stranka čiji su predsednik-Vuk Draŝković, kao i članovi i simpatizeri bil mete političkih atentata, SPO zna koliko su opasne bezumne pretnje, koje su upućene porodici, predsednika Vučiċa.
    Od sveg srca podržavam sapŝtenje, kruŝevačkog odbora, Srpskog pokreta obnove!

  2. Vjekoslav kaže:

    Osnovna funkcija države je bezbednosna. Građani moraju biti bezbedni. Zaštićena dobra se moraju štititi a posebno ljudi

2 thoughts on “Uhapšena žena koja je na Tviteru pretila Vučiću: osuda pretnji stigla od kruševačkih naprednjaka, SPO-a i gradonačelnice

Comments are closed.

back-to-top