+381 64 812 51 81
Ne propustite >>
Naslovna » Politika » SPO inicijativa: Centar za promociju nauke

SPO inicijativa: Centar za promociju nauke

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove Kruševac zalaže se da u Kruševcu bude otvoren Centar za promociju nauke – saopšt

eno je iz sedišta ove stranke

“Naš grad, koji je decenijama poznat kao rasadnik mladih talenata i naučnika dokazanih u svojim profesijama širom sveta i koji je pre svega zahvaljujući njihovim dostignućima u prošlosti uživao ugled snažnog industrijskog centra, mora da u skladu sa svojim mogućnostima uloži maksimalne napore da stvori što je moguće bolje uslove mladim naučnicima čija bazična istraživanja mogu biti od velike koristi industriji”, stoji u obrazloženju ove inicijative, u kome se još navodi uverenje da bi organizovanjem stručnih predavanja, konferencija,  aučnopopularnih izložbi i manifestacija, velikih tribina, radionica, savetovanja, kao i drugih događaja, Centar za kratko vreme postao “centralno mesto okupljanja naučnika i stručne javnosti i jedinstveno mesto za razmenu znanja”.

“Verujemo da bi i uspešne kruševačke fabrike i svi oni koji se bave proizvodnjom imali veliki interes da pomažu razvoju Centra za promociju nauke” smatraju u SPO i ukazuju na činjenicu da se “svaki dinar uložen u nauku i istraživanja višestruko isplati i vraća lokalnoj zajednici, koja sa bogatom naučnom bazom i maksimalno povoljnim uslovima za razvoj nauke ima daleko veće šanse za razvoj”.

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove Kruševac zalaže se da u Kruševcu bude otvoren Centar za promociju nauke – saopšteno je iz sedišta ove stranke “Naš grad, koji je decenijama poznat kao rasadnik mladih talenata i naučnika dokazanih u svojim profesijama širom sveta i koji je pre svega zahvaljujući njihovim dostignućima u prošlosti uživao ugled snažnog industrijskog centra, mora da u skladu sa svojim mogućnostima uloži maksimalne napore da stvori što je moguće bolje uslove mladim naučnicima čija bazična istraživanja mogu biti od velike koristi industriji”, stoji u obrazloženju ove inicijative, u kome se još navodi uverenje da bi organizovanjem stručnih predavanja, konferencija,  aučnopopularnih izložbi i manifestacija, velikih…

Review Overview

Rejting korisnika 3.8 ( 40 glasova)

23 komentari

 1. Odlična inicijativa. Napokon da neko razmišlja o mladim, pametnim, obrazovanim ljudima. Podrška njima je ulaganje u budućnost.

 2. Koliko srbija potrosi na licence i patente a nasa pamet u inostranstvu se rasipa. Odlican predlog. Ko ima znanje u dansnjem svetu ima slobodu i nezavisnost

 3. odlican predlog takve predloge treba podrzati ulaganje u nauku je buducnos i to u mlade naučnike odlična inicijativ spo podržavam spo uvek imaju prave predloge za bolju buducnost Srbije

 4. Bolje je ulagati u mlade ljude nego u javna preduzeća prepuna nesposobnih kadrova. Zanimljiva ideja i dopada mi se. Ako se ne varam, Beograd već ima jedan takav Centar, a nešto slično sam svojevremeno imala prilike da vidim u Dortmundu.

 5. Neverovatno prazan tekst. Voleo bih da, osim imena stranke, vidim (saznam) ko su ti ljudi koji su pokrenuli inicijativu. Sama inicijativa je stupidna. Ako ikoga zanima, mogu i detaljno o tome.

  • Verovatno ti je inicijativa stupidna jer radiš u nekom javnom preduzeću, pa ne misliš da je važno ulagati u istraživanja i mlade talente. Nisam stranački opredeljen, ali uvek podržavam ulaganje u nauku i mlade obrazovane ljude koji nam mogu doneti boljitak.

   • Ne. Ja sam privatnik od koga takvi žive. A ti si verovatno član te stranke ako misliš da ovo ima smisla. Ili ti sleduje sendvič posle ovakvih komentara…

    • Kao što sam i napisao nisam stranački opredeljen (vidi se da i ne čitaš šta sagovornik napiše). Radim u jednoj od retkih uspešnih firmi koja itekako ulaže u inovacije. Jako je ružno i primitivno da sagovorniku imputiraš da je svoj stav izrazio „zbog sendviča“. I još nešto – za razliku od tebe koji misliš da se sve radi zbog nekog „sendviča“, ja želim da i moja deca ostanu ovde i nikad mi ne bi bilo žao da podržim i svojim novcem ovakve inicijative, bez obzira koja ih stranka predložila.

     • Ovde živim, a govorim tri strana jezika i imam diplomu ozbiljnog (državnog) tehničkog fakulteta. Nisam želeo da idem, a mogao sam (mogu i sada). I moja deca su ovde, i među najboljim đacimaa su u svojim generacijama. I nadam se da će tu i ostati. Osim ako se ne okliznu na sendvič koji je nekome ispao u žurbi… A to što piše da nisi stranački opredeljen: i na tarabi piše… Dela govore.

 6. E svaka čast za ovo. Kad se sve stranke budu bavile upravo time kako da pomognu onima koji proizvode i stvaraju dohodak imaćemo normalno društvo. Bravo za kruševački SPO.

 7. Hvala Bogu da napokon ovde neko priča o potrebi da se ulaže u znanje. Država koja želi da razmišlja o svojoj budućnosti ne treba da žali kad ulaže u mlade talente. Sve ovakve inicijative potpisujem. I kao dugogodišnji privatnik spreman sam da pomognem.

 8. Odlican predlog Spo-a koji je zasnovan na jakim argumentima.

 9. Odlicna inicijativa Srpskog pokreta obnove, bravo! Nadam se da ce ova Stranka postici dobar rezultat na lokalnim izborima u Krusevcu , pa da ce biti u prilici da ovu inicijativu zaista i sprovede u delo!

 10. Bravo za SPO! Krusevacka omladima je toliko talentovana, da bi greh bio da ova ideja ostane mrtvo slovo, na papiru!

 11. da li je ovaj sajt zvanicno glasilo krusevackog spo-a? pogledajte svoje vesti – samo o njima pisete… ima li tu nekog placanja za reklamu?

  • Poštovani Miroslave,

   naravno da nam nije namera da bilo koju stranku favorizujemo pa ni SPO.

   Radi se o tome da su članovi SPO za razliku od drugih, prvi da tako kažem otkrili naš sajt i počeli da komentašiu i pozitivno ocenjuju tekstove o njihovoj stranci, što možete videti po broju pregleda i komentara koje ostavljaju.

   Tako da se ti tekstovi više puta ponavljaju u rubrikama napopularnije, najbolje ocenjeno itd.

   Kada krene predizborna kampanja i kada i druge stranke počnu sa svojim promotivnim aktivnostima, uverićete se da smo otvoremi za sve političke opcije.

   Srdačan pozdrav,
   redakcija

  • Baš se ne slažem Miroslave sa vama. Ja mislim da je korektno što vidim da je pušteno više priloga o sasvim različitim političkim opcijama (uzgred i dosta suprotstavljenim). U svakom slučaju – pored dosta bitnih vesti iz grada (gde ima izjava funkcionera SNS – najjače partije u Kš), ima priloga i o aktivnostima SPO, DS, SNP, Levice. Da svih pomenutih nema, vaša primedba bi imala smisla, ali zato što ovaj portal očigledno pušta sve valjda zaslužuje pohvalu!

  • Gde nađoste da napadate jedini portal koji pušta sve stranke, a ne smetaju vam portali pod kontrolom DS-a (krusevac online i slični) gde vlada potpuna cenzura za svaku vest o SNS i SPO?

 12. Kamo sreće da se sve stranke poput SPO bave time kako da se podigne proizvodnja, posao, da nam deca ne beže više iz Srbije, već da je grade. U svakom slučaju, puna podrška! Samo napred!

 13. Dobro je da Kruševac u budućnosti što više ulaže u znanje i nauku. Svetosavska nagrada Tomiću, mladom i obrazovanom geniju, odlična ideja SPO, koraci Kruševca ka otvaranju fakulteta – sve to pokazuje da za nas i naš grad ima nade!

 14. Svaku ideju koja podrazumeva podršku naučnom sektoru čitava javnost treba da podrži. Ovaj predlog SPO je odličan.

 15. Vukovci u ofanzivi! Bravo za dobar predlog SPO.

 16. Svi trebamo razmišljati kako da pomognemo podizanju obrazovanja, jer bez ulaganja u nauku i znanje nema napretka. Zato mi se ova ideja posebno i dopada.

x

Proveri i

Miloš Nenezić novi predsednik FK Napredak

U prisustvu 24 od 25 delegata, održana je vanredna izborna Skupština Fudbalskog kluba Napredak, na kojoj je Miloš Nenezić izabran ...

U Trsteniku ponovo proglašena vanredna situacija

Zbog naglog porasta obolelih od korona virusa, u Trsteniku je proglašena  vanredna situacija.  Od ukupno 11 novozaraženih u Rasinskom okrugu ...

Teleskopska oprema za osnovce

Svim kruševačkim osnovnim školama svečano su uručeni setovi teleskopske opreme koje je obezbedilo Astronomsko udruženje “Eureka” u okviru projekta “Formiranje ...

GO SRS: „Nejasno kako se sredstva u budžetu prepakuju?“

– Gradonačelnica Jasmina Palurović je u izjavi za medije kazala da je gradski budžet uvećan i da su uspeli, kako ...

Danas stiže vakcina!

Prvih 13.070 doza vakcine protiv sezonskog gripa stiže danas i odmah će biti raspoređe domovima zdravlja u Rasinkom okrugu. Reč ...