+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SPO inicijativa: Centar za promociju nauke

SPO inicijativa: Centar za promociju nauke

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove Kruševac zalaže se da u Kruševcu bude otvoren Centar za promociju nauke – saopšt

eno je iz sedišta ove stranke

“Naš grad, koji je decenijama poznat kao rasadnik mladih talenata i naučnika dokazanih u svojim profesijama širom sveta i koji je pre svega zahvaljujući njihovim dostignućima u prošlosti uživao ugled snažnog industrijskog centra, mora da u skladu sa svojim mogućnostima uloži maksimalne napore da stvori što je moguće bolje uslove mladim naučnicima čija bazična istraživanja mogu biti od velike koristi industriji”, stoji u obrazloženju ove inicijative, u kome se još navodi uverenje da bi organizovanjem stručnih predavanja, konferencija,  aučnopopularnih izložbi i manifestacija, velikih tribina, radionica, savetovanja, kao i drugih događaja, Centar za kratko vreme postao “centralno mesto okupljanja naučnika i stručne javnosti i jedinstveno mesto za razmenu znanja”.

“Verujemo da bi i uspešne kruševačke fabrike i svi oni koji se bave proizvodnjom imali veliki interes da pomažu razvoju Centra za promociju nauke” smatraju u SPO i ukazuju na činjenicu da se “svaki dinar uložen u nauku i istraživanja višestruko isplati i vraća lokalnoj zajednici, koja sa bogatom naučnom bazom i maksimalno povoljnim uslovima za razvoj nauke ima daleko veće šanse za razvoj”.

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove Kruševac zalaže se da u Kruševcu bude otvoren Centar za promociju nauke – saopšteno je iz sedišta ove stranke “Naš grad, koji je decenijama poznat kao rasadnik mladih talenata i naučnika dokazanih u svojim profesijama širom sveta i koji je pre svega zahvaljujući njihovim dostignućima u prošlosti uživao ugled snažnog industrijskog centra, mora da u skladu sa svojim mogućnostima uloži maksimalne napore da stvori što je moguće bolje uslove mladim naučnicima čija bazična istraživanja mogu biti od velike koristi industriji”, stoji u obrazloženju ove inicijative, u kome se još navodi uverenje da bi organizovanjem stručnih predavanja, konferencija,  aučnopopularnih izložbi i manifestacija, velikih…

Review Overview

Rejting korisnika 3.8 ( 40 glasova)

23 komentari

 1. Odlična inicijativa. Napokon da neko razmišlja o mladim, pametnim, obrazovanim ljudima. Podrška njima je ulaganje u budućnost.

 2. Koliko srbija potrosi na licence i patente a nasa pamet u inostranstvu se rasipa. Odlican predlog. Ko ima znanje u dansnjem svetu ima slobodu i nezavisnost

 3. odlican predlog takve predloge treba podrzati ulaganje u nauku je buducnos i to u mlade naučnike odlična inicijativ spo podržavam spo uvek imaju prave predloge za bolju buducnost Srbije

 4. Bolje je ulagati u mlade ljude nego u javna preduzeća prepuna nesposobnih kadrova. Zanimljiva ideja i dopada mi se. Ako se ne varam, Beograd već ima jedan takav Centar, a nešto slično sam svojevremeno imala prilike da vidim u Dortmundu.

 5. Neverovatno prazan tekst. Voleo bih da, osim imena stranke, vidim (saznam) ko su ti ljudi koji su pokrenuli inicijativu. Sama inicijativa je stupidna. Ako ikoga zanima, mogu i detaljno o tome.

  • Verovatno ti je inicijativa stupidna jer radiš u nekom javnom preduzeću, pa ne misliš da je važno ulagati u istraživanja i mlade talente. Nisam stranački opredeljen, ali uvek podržavam ulaganje u nauku i mlade obrazovane ljude koji nam mogu doneti boljitak.

   • Ne. Ja sam privatnik od koga takvi žive. A ti si verovatno član te stranke ako misliš da ovo ima smisla. Ili ti sleduje sendvič posle ovakvih komentara…

    • Kao što sam i napisao nisam stranački opredeljen (vidi se da i ne čitaš šta sagovornik napiše). Radim u jednoj od retkih uspešnih firmi koja itekako ulaže u inovacije. Jako je ružno i primitivno da sagovorniku imputiraš da je svoj stav izrazio „zbog sendviča“. I još nešto – za razliku od tebe koji misliš da se sve radi zbog nekog „sendviča“, ja želim da i moja deca ostanu ovde i nikad mi ne bi bilo žao da podržim i svojim novcem ovakve inicijative, bez obzira koja ih stranka predložila.

     • Ovde živim, a govorim tri strana jezika i imam diplomu ozbiljnog (državnog) tehničkog fakulteta. Nisam želeo da idem, a mogao sam (mogu i sada). I moja deca su ovde, i među najboljim đacimaa su u svojim generacijama. I nadam se da će tu i ostati. Osim ako se ne okliznu na sendvič koji je nekome ispao u žurbi… A to što piše da nisi stranački opredeljen: i na tarabi piše… Dela govore.

 6. E svaka čast za ovo. Kad se sve stranke budu bavile upravo time kako da pomognu onima koji proizvode i stvaraju dohodak imaćemo normalno društvo. Bravo za kruševački SPO.

 7. Hvala Bogu da napokon ovde neko priča o potrebi da se ulaže u znanje. Država koja želi da razmišlja o svojoj budućnosti ne treba da žali kad ulaže u mlade talente. Sve ovakve inicijative potpisujem. I kao dugogodišnji privatnik spreman sam da pomognem.

 8. Odlican predlog Spo-a koji je zasnovan na jakim argumentima.

 9. Odlicna inicijativa Srpskog pokreta obnove, bravo! Nadam se da ce ova Stranka postici dobar rezultat na lokalnim izborima u Krusevcu , pa da ce biti u prilici da ovu inicijativu zaista i sprovede u delo!

 10. Bravo za SPO! Krusevacka omladima je toliko talentovana, da bi greh bio da ova ideja ostane mrtvo slovo, na papiru!

 11. da li je ovaj sajt zvanicno glasilo krusevackog spo-a? pogledajte svoje vesti – samo o njima pisete… ima li tu nekog placanja za reklamu?

  • Poštovani Miroslave,

   naravno da nam nije namera da bilo koju stranku favorizujemo pa ni SPO.

   Radi se o tome da su članovi SPO za razliku od drugih, prvi da tako kažem otkrili naš sajt i počeli da komentašiu i pozitivno ocenjuju tekstove o njihovoj stranci, što možete videti po broju pregleda i komentara koje ostavljaju.

   Tako da se ti tekstovi više puta ponavljaju u rubrikama napopularnije, najbolje ocenjeno itd.

   Kada krene predizborna kampanja i kada i druge stranke počnu sa svojim promotivnim aktivnostima, uverićete se da smo otvoremi za sve političke opcije.

   Srdačan pozdrav,
   redakcija

  • Baš se ne slažem Miroslave sa vama. Ja mislim da je korektno što vidim da je pušteno više priloga o sasvim različitim političkim opcijama (uzgred i dosta suprotstavljenim). U svakom slučaju – pored dosta bitnih vesti iz grada (gde ima izjava funkcionera SNS – najjače partije u Kš), ima priloga i o aktivnostima SPO, DS, SNP, Levice. Da svih pomenutih nema, vaša primedba bi imala smisla, ali zato što ovaj portal očigledno pušta sve valjda zaslužuje pohvalu!

  • Gde nađoste da napadate jedini portal koji pušta sve stranke, a ne smetaju vam portali pod kontrolom DS-a (krusevac online i slični) gde vlada potpuna cenzura za svaku vest o SNS i SPO?

 12. Kamo sreće da se sve stranke poput SPO bave time kako da se podigne proizvodnja, posao, da nam deca ne beže više iz Srbije, već da je grade. U svakom slučaju, puna podrška! Samo napred!

 13. Dobro je da Kruševac u budućnosti što više ulaže u znanje i nauku. Svetosavska nagrada Tomiću, mladom i obrazovanom geniju, odlična ideja SPO, koraci Kruševca ka otvaranju fakulteta – sve to pokazuje da za nas i naš grad ima nade!

 14. Svaku ideju koja podrazumeva podršku naučnom sektoru čitava javnost treba da podrži. Ovaj predlog SPO je odličan.

 15. Vukovci u ofanzivi! Bravo za dobar predlog SPO.

 16. Svi trebamo razmišljati kako da pomognemo podizanju obrazovanja, jer bez ulaganja u nauku i znanje nema napretka. Zato mi se ova ideja posebno i dopada.

x

Proveri i

Kako kućno kompostiranje čuva životnu sredinu

Građani koji odluče da prave komposte, osim što mogu imati koristi i određene uštede, daju i veliki doprinos u očuvanju ...

Na Bagdali Četvrti noćni polumaraton

Četvrti kruševački noćni polumaraton biće održan 17. avgusta na Bagdali. Reč je o sportsko rekreativnoj manifestaciji koju organizuje Atletsko rekreativni ...

U Kruševcu uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za ubistvo, iznude, pranje novca   

Kruševačka policija je uhapsila devet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršoli krivična dela udruživanje radi vršenja ...

Osam ekipa nastupilo na turniru u fudbalu na pesku

Sportski savez Kruševac organizovao je, u okviru manifestacije Sportsko leto,  turnir na pesku za dečake i devojčice rođene 2006. godine ...

Gradski odbor Stranke slobode i pravde proziva vlast zbog nestašice vode u Šiljegovcu 

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde ukazao je, u saopštenju za javnost, na problem koji stanovnici Velikog Šiljegovca imaju u ...