Slavoljub Krnjinac – četiri decenije golmanskog staža i jedan crveni karton

Postavljeno: 12.07.2020

Priča nekadašnjeg golmana FK Napredak, Slavoljuba Krnjinca iz Trstenika je za Riplija. Ovaj šezdesetogodišnjak je čuvao mreže fudbalskih klubova četrdeset godina, a samo jednom dobio crveni karton

I danas žalim zbog toga. Sa Napretkom iz Kruševca i trenerom Jovicom Škorom, gostovali smo Železničaru u Lajkovcu 1999. godine. Iznenada je počeo da pada sneg. Domaćini su bili u napadu. Jednu nabačenu loptu ja sam izbacio iz svog kaznenog prostora. Sudija Vlajić, sin čuvenog arbitra Vlajića, poverovao je igračima Železničara da sam intervenisao van kaznenog prostora, iako nema govora da sam pogrešio. Rekao sam mu da je trebalo da prekine igru pod snežnom vejavicom koja je prekrila sve obeležene linije na terenu, pa da onda nastavimo meč. Bio je, međutim, neumoljiv. Nikada mu neću oprostiti što mi je dao crveni karton, prvi i jedini u karijeri – seća se Slavoljub Krnjinac.

Ovaj susret Železničar je dobio sa 2:1, ali je Napredak trijumfovao u revanšu i zasluženo osvojio prvo mesto i plasman u Prvu saveznu ligu.

Pravda je, na neki način, zadovoljena. Ja sam, međutim, i danas tužan zbog jedinog crvenog kartona u karijeri – kaže Krnjinac.

Za Slavoljuba Krnjinca kažu da je diplomirani čuvar mreže. U Napretku se najbolje pokazao braneći jedanaesterce na putu do prvog i, za sada, jedinog finala Kupa 2.000  godine, kada ih je Crvena zvezda na Marakani pobedila  sa 4:1.

Igrali smo i Kup UEFA. Jednostavno, svuda i svi su imali respekt i poštovanje prema našem klubu, bilo gde da smo igrali – govori Krnjinac.

Golmanska legenda iz grada na Zapadnoj Moravi, branio je i za reprezentaciju. Regrutovao je i podario 11 golmana koji uspešno i danas brane boje klubova Prve lige Srbije. Sada je učitelj svih golmana u kraljevačkom Kikeru i FK Trstenik, gde je počeo karijeru.

Sin Vladan je igrao za Napredak, poslednjih godina nosio dres OFK Beograda i na zalasku je karijere. Za obojicu je identično da su na neobičan način propustili priliku za angažman van granica naše zemlje. Slavoljub u Nemačkoj, a Vladan u Kazahstanu.

Ostale vesti

back-to-top