Čevrti dan protesta u Kruševcu

Postavljeno: 12.07.2020

Stotinak Kruševljana, mnogo manje nego prethodnih večeri okupio se na četvrtom protestu kod Spomenika kosovskih junaka. Ipak su odlučili da izvedu svoju protestnu šetnju jer su, kako su rekli, tu iz pravih razloga i sa pravednim zahtevima: da se poštuje Ustav, da se ne krše zakoni, da se narod ne laže i da se ne primenjuje nasilje prema građanima

Duška Milosavljević koja je od početka protesta u Kruševcu prihvaćena kao organizatorka protesnih okupljanja obratila se mladima u protestnoj koloni:

Hoću da zapamtite ove dane vaše potpuno čiste energije, vaše posvećenosti, potpuno čistih snova i ideala. Kada jednog dana dođete do nekog položaja, setite se toga, budite dobre komšije, dobri ljudi, dobri upravljači, dobri direktori, pravi stručnjaci, a to nisu oni stručnjaci koji ćute kada političari lažu.

Milica Ilić studentkinja prve godine Filološkog fakulteta, podelila je iskustvo sa demonstracija u Beogradu i poručila: – Hoćemo da stvorimo državu za našu decu. Ja studiram srpsku književnost i prva neću moći da odem u neku drugu zemlju da tamo radim. Hoću da svom narodu pričam ko je Desanka Maksimović a ne da je oni skidaju iz školskog programa. Mi smo država a ne oni.

Milun Milovanović Lune meteorolog u penziji je, takođe govorio mladima, jer je, kako je rekao, njegova generacija potrošila svoju energiju na demostracijama 9 marta i 5. oktobra.

Mladost će pobediti, ali pazite koga birate posle toga. Birajte pamentne, mlade i poštene – poručio je on.

I šezdesetdvogodišnji Goran Radulović  rekao je da baš zbog mladih protesti imaju smisao. – Vaša mladost, iskrenost, vaša pamet je ono što Srbiji treba. Takva Srbija nama treba – rekao je Radulović.

Učesnici protesta transparentom „Budi Džo do kraja“ odali su počast danas preminulom Džou bageristi koji je postao simbol petooktobarskih protesta, a potom su, kao i prethodnih večeri prošetali gradskim ulicama. 

 N.B.

Ostale vesti

back-to-top