Sinoć u Kruševcu još jedan protest „Kruševac protiv nasilja“

Postavljeno: 15.09.2023

Povod za još jedan protest bio je napad na aktivistu Lokalnog fronta iz Kraljeva Predraga Voštinića, koji je udaren automobilom dok je vozio bicikl i kome je prećeno smrću. Demonstranti su prošetali do Spomenika kosovskih junaka

Na protestu je govorila profesorka engleskog jezika iz Trstenika Marija Stevanović, žrtva učeničkog nasilja kao i nasilja na internetu, jer je snimak deljen na društvenim mrežama. Ovo je bilo njeno prvo obraćanje na ovakvim skupovima.

– Znam da u Srbiji mnogi ćute, trpe, pate i spremni su na razne kompromise da bi sačuvali egzistenciju za svoju porodicu. Ja sam bila ponižena na najvišem mogućem nivou u životu. Ono što mi se desilo 9. novembra ostavilo je takve posledice da još uvek traje moje lečenje na odeljenju neuropsihijatrije u Kruševcu. Puno dobrih ljudi koji su saznali za moju priču putem medija mi se javilo i dali su mi punu podršku – kaže Stevanović.

Skupu se obratio i Jevđenije Julijan Dimitrijević, pesnik i građanski aktivista iz Čačka.

– Ljudi, Srbiju moramo da branimo. Uništite seljaka koji hrani i vojnika koji brani, i vi ste potpuno smakli jednu zemlju u svakom smislu. Više nam nisu potrebni transparenti, potrebno nam je da transparentno nosimo ispred sebe ono u šta verujemo i potrebno je da kažemo- nemoj rode stajati po strani. Sloboda se brani na ulici – rekao je Dimitrijević.

Podršku ovom protestu su dali narodni poslanici Srđan Milivojević i Miroslav Aleksić, a prisutni su bili i aktivisti iz ekološkog udruženja „Neko brine za Levač “.

O. M.

Ostale vesti

back-to-top