I kruševački pijačari na protestu u Beogradu (VIDEO)

Postavljeno: 13.04.2022

Na protestu pijačnih prodavaca u Beogradu je i stotinak Kruševljana. Ovo je četvrti protest koji se organizuje zbog nove elektronske fiskalizacije koja predviđa uvođenja fisklanih kasa i na pijacama. Učesnici protesta trenutno su na Slaviji a, kako nezvanično saznajemo, organizatorima protesta stigao je poziv iz kabineta predsednika Vučića da tročlana delegacija dođe na sastanak

Protestanti su se jutros okupili kod Tržnog centar Ušće, nakon čega su krenuli ka centru grada, potom do zgrade RTS-a i Predsedništva, pa do Slavije gde se i sada nalaze.

Okupljeni nose transparente „Stop kasama“, „Ne gasite radna mesta“, „Kiša, vetar, sneg, kasa“, a u skladu sa transparentom „Krv dajem, tezgu ne dajem“ deo pijačnih prodavaca otišao je da dobrovoljno da krv u Zavod za transfuziju.


Kruševački predstavnici na protestu u Beogradu, kazali su za portal KruševacGrad da je atmosfera da protestima odlična, da se jasno vidi odlučnost kod prisutnih da neće odustati od protesta dok njihove predstavnike neko ne primi i sasluša zahteve pijačnih prodavaca.

-Predviđeno je da protest traje do 18 časova, a ako treba ostaćemo i celu noć. Ovo je pitanje opstanka, za nas i naše porodice. Država već ubira porez od nas, ni tezge nisu jeftine, troškovi veliki, a posla malo. Sa kasama, nama opstanka nema i ako ostane da od 1. maja moramo imati kase, nećemo više ni da radimo. Grad onda gubi pijace a država dobija nove socijalne slučajeve- kažu kruševački prodavci.

Inače, pijačni prodavci su zbog uvođenja fiskalnih kasa do sada organizovali tri protesta ispred zgrade Predsedništva, a zahtev sa 15.000 potpisa za izuzeće od fiskalizacije predali su 21. marta.

Podsećamo, nakon 30. aprila ove godine, svi privrednici biće u obavezi da imaju elektronsku fiskalnu kasu, a nova mera biće obavezna i za pijačne prodavce (izuzev poljoprivrednih proizvođača), frizere, kozmetičare, kladionice. Van ovog sistema ostaće advokati i verske zajednice.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top