Šest novih slučajeva pozitivnih na koronu u Rasinskom okrugu

Postavljeno: 24.05.2020

U proteklih pet dana na području Rasinskog okruga testovi su pokazali još šest slučajeva pozitivnih na virus kovid 19. Ukupan broj obolelih od korone sada je 351, od čega u Kruševcu 259

Najveći porast broja zaraženih pokazali su testovi 114 uzoraka uzetih 21. maja. Prema rezultatima testiranja otkriveno je dvoje novozaraženih i dvoje kod kojih je drugi, kontrolni test bio pozitivan na koronu. Dan ranije je takođe registrovan jedan novozaraženi, a jedan slučaj pozitivnog rezultata testiranja konstatovan je i pri analizi 120 uzoraka uzetih 19. maja.

Najveći porast novozaraženih registrovan je u Brusu, 4, tako da je sada u toj opštini korona virusom zaraženo 9 osoba, dok je broj zaraženih u Kruševcu i Aleksandrovcu povećan za po jedan i iznosi 259, odnosno 44.   U ostalim opštinama Rasinskog okruga broj zaraženih se nije promenio: u Trsteniku ih je 6, Varvarinu 24 i Ćićevcu 9.

U Srbiji je u prethodnom danu od korona virusa obolelo 68 osoba. Zabeležen je i jedan smrtni ishod, tako da je od početka epandemije u Srbiji od korona virusa umrlo 238 osoba. U Rasinskom okrugu je kod 31 osobe bolest dovela do smrtnog ishoda. 

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u Srbiji je 11.092, hospitalizovnih je 665, a na respiratoru se nalazi 12 osoba. Istovremeno, 5.699 osoba je izlečeno od ove bolesti.

Iako se život manje-više vratio u normalu, epidemija i dalje traje, pa su i sve mere zaštite i dalje na snazi kao preporuke. Za odjavu epidemije potrebno je da prođe 28 dana bez novootkrivenih slučajeva. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top