Sesije za poslodavce o uključivanju u dualno obrazovanje

Postavljeno: 11.01.2021

Privredna komora Srbije svake godine sprovodi aktivnosti planiranja upisa učenika u srednje škole po dualnom modelu obrazovanja, te najpre informiše privrednike o tome šta treba da urade ukoliko žele da se uključe u dualno obrazovanje

U kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori navode da je održavanje serije sastanaka na kojima će privrednici biti informisani o time planirano u periodu od 11. januara do 19. januara, u zavisnosti od sektora kome kompanije pripadaju. Sastanci će biti održani onlajn, svi počinju u 11 časova i traju po sat i po.

Prijava se vrši na linku https://online.pks.rs/
Za danas je bio predviđen sastanak za sektor građevine, IT sektor te hemijsku, gumarsku i industriju nemetala. U sredu, 13. januara, sastanak će imati metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta.

Za 15. januar planiran je onlajn susret sa zainteresovanim kompanijama iz prehrambene industrije, stočarstva i prerade stočarskih proizvoda te biljne proizvodnje. Kreativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće moći će da prisustvuje sastanku koji je zakazan za 18. januar, dok je 19. januar rezervisan za turizam i trgovinu.

Predstavnici preduzeća koja su zainteresovana za uključivanje u proces dualnog obrazovanja na pomenutim sastancima će dobiti informacije u dualnom obrazovanju, proceduri uključivanja poslodavaca u taj vid obrazuovanja te pravima, obavezama i odgovornostima poslodavaca u dualnom obrazovanju.

Iz kruševačke Regionalne privredne komore podsećaju da je 31. januar krajnji rok za podnošenje prijave za uključivanje u dualno obrazovanje za narednu školsku godinu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top