Zelena transformacija

Postavljeno: 23.11.2023

Poslovna akademija PKS u saradnji sa PKS RPK Kruševac i drugim partnerima organizovala je besplatni seminar na značajnu temu. Seminar se bavi „Ključnim izazovima za privredu na putu zelene transformacije“, uključujući teme kao što su SVAM (Carbon Border Adjustment Mechanism), dekarbonizacija, ESG (Environmental, Social and Governance), Due Diligence, monitoring i izveštavanje

Seminar je bio izuzetno značajan za predstavnike kompanija sa teritorije Rasinskog okruga, pružajući konkretna znanja i uvid u najvažnije zahteve propisa iz oblasti zelene transformacije.

Spomenuti predavači iz Privredne komore Srbije, SGS (Srpski Geotermalni Societi) i Advokatske kancelarije Gecić predstavljaju stručnjake iz različitih oblasti, što može obogatiti perspektivu učesnika. Prisustvo predstavnika kompanija na seminaru svedoči o interesovanju i spremnosti privrede da se adaptira na izazove zelene transformacije.

Zaključak o tome da zelena transformacija, iako predstavlja izazov, otvara i značajne mogućnosti za privredu Srbije, posebno u pogledu unapređenja konkurentnosti na tržištu, predstavlja pozitivan signal. Ovaj osvrt je koristan i za druge kompanije koje mogu prepoznati značaj prilagođavanja svojih poslovnih praksi zahtevima zelene ekonomije.

T.S

Ostale vesti

back-to-top