Pokloni za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i veterana

Postavljeno: 11.01.2021

Povodom praznika, Nove godine i Božića, decu iz Kruševca i Kuršumlije ličnom donacijom obradovao je Kruševljanin Bratislav Gašić, koji je, inače, direktor Bezbednosno informativne agencije

Poklone – paketiće i vaučere, danas je dobilo 105 devojčica i dečaka iz Kruševca, koji su deca i unuci palih boraca, ratnih vojnih invalida i veterana i 190 mališana iz Kuršumlije, dece učesnika ratova na prostorima bivše Jugoslavije.

Nakon što je sa najmlađima porazgovarao o tome kako provode praznike Gašić im je, sa saradnicima, u ovdašnjem Kulturnom centru, podelio poklone.

U Kruševcu su darivana deca veterana i ratnih vojnih invalida okupljenih u tri ovdašnja udruženja.

– Naše udruženje okuplja 110 članova, to su ratni vojni invalidi i porodice palih boraca. Danas poklone dobija 14 dece naših članova – kazao je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida, Zoran Radenković, zahvalivši se na donaciji.

Udruženje, prema njegovim rečima, ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja prepoznaje potrebe ratnih vojnih invalida.
Lični poklon Bratislava Gašića pripremljen je i za decu učesnika ratova na prostorima bivše Jugoslavije iz Kuršumlije. Tamo će biti uručeni paketići i vaučeri za 190-oro dece.

Svako dete dobija paktić sa slatkišima i vaučer od tri hiljade za kupovinu u prodavnici igračaka Deksiko. Bila je ovo prilika da se u vreme praznika najmlađi još jednom obraduju.
Gašić je, inače, ranije bio donator mnogim porodicama i pojedincima kojima je pomoć bila potrebna.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top