Svi putni pravci prohodni, zbog snega na kolovozu saobraćaj usporen

Postavljeno: 11.01.2021

Tokom prethodna 24 sata na teritoriji grada Kruševca palo je 30,8 litara po metru kvadratnom padavina i formiran snežni pokrivač od 15 centimetara. Svi putevi su prohodni, ali se zbog snega na kolovozu saobraćaj odvija usporeno

U Kruševacputu kažu da je zbog snega na kolovozu saobraćaj otežan prema Jastrepcu, Goču i Kopaoniku, gde je obavezna zimska oprema. Na svim ostalim putnim pravcima kolovoz je vlažan, a zbog niskih temperatura i moguće poledice, potreban je dodatni oprez za volanom.

U Makrešanu kod kružnog toka kolovoz je vlažan i ima do pet centimetara snega, kao i na potezu Majdevo (jezero Ćelije) – Ravni- Jankova klisura (Lovačka kuća)- Blace. Prema informacija iz Jugoprevoza, svi putni pravci su prohodni, ali se zbog snega na kolovozu saobraćaj odvija usporeno i ima kašnjenja.

Od sinoć je u gradu posuto oko 1.000 kilograma soli, na potezu oko Bolnice i Dijagnostičkog centra, nove Kovid bolnice, Kovid ambulate, Nove i Stare pijace, oko Dečjeg dispanzera, od centra grada do Fontane, ispred zgrade Gradse uprave i na potezu stepeništa Brijanova Balšićeva.

Zbog najavljenih niskih temperatura i moguće poledice na putevima, poseban oprez se savetuje na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura.

Prema informacijama iz JP „Putevi Srbije“ autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj.

Trenutno je na snazi treći stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju snega i leda kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

Zbog intenzivnih snežnih padavina, na pojedinim državnim putevima prvog i drugog reda na teritoriji Užica, Valjeva, Novog Pazara i Kruševca na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

Veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, te da poštuju ograničenja brzine i prilagode je uslovima na putu.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top