Šarene rukotvorine udruženja „Osmeh na dlanu“

Postavljeno: 18.07.2023

„Osmeh na dlanu“ udruženje, u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac, sprovodi značajne projekte sa ciljem unapređenja položaja dece i mladih sa posebnim potrebama.

Nedavno su uspešno realizovali dve izuzetne inicijative – „Čarobna bašta boja“ u oblasti kulture i kamp za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Šetnja po slovima od A do Š“. Ovi projekti su podržani i finansirani od strane Grada Kruševca.

Nakon niza radionica posvećenih različitim kulturnim aktivnostima, kao što su oslikavanje majica, platnenih torbi, grnčarskih predmeta, izrada magneta, vezenje na kartonu i ukrasavanje blokova i svezaka, organizovana je izložba radova polaznika ovih radionica.

Izložba je održana na Letnjoj sceni u Bivolju, u saradnji sa AKC Gnezdo. Pored brojnih muzičkih i glumačkih izvođača, posebnu podršku pružio je Hor Biser iz Kruševca, koji je izveo stare narodne pesme.

Izložbu su posetili mladi studenti iz inostranstva koji su trenutno na razmeni u AKC Gnezdo, učesnici programa Letnje scene, roditelji, prijatelji, poznanici i građani. Tokom četiri večeri, od 18 do 21 čas, posetioci su imali priliku da uživaju u umetničkim delima koja su nastala kao rezultat rada članova udruženja.

– Posebna zahvalnost ide organizatorima Letnje scene i AKC Gnezdu, koji su pružili neophodnu pomoć i podršku pri organizaciji izložbe. Takođe, želimo da se zahvalimo svim posetiocima, ali najveću zahvalnost dugujemo članovima udruženja koji su uložili veliki trud i ljubav u oslikavanje i ukrašavanje svakog predmeta, pretvarajući ih u prava mala umetnička dela-kažu iz ovog udruženja.

M. J.

Foto: Osmeh na dlanu

Ostale vesti

back-to-top