Sa Kruševljanima do medalje na Evropskom prvenstvu za gluve u rukometu

Postavljeno: 15.07.2021

Kruševljani Aleksa Aleksić i Mirolav Ćalić su među članovima rukometne reprezentacije Srbije, koja je osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu gluvih u rukometu u Zagrebu

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović priredila je prijem za Aleksu Aleksića, reprezentativaca Srbije u rukometu za gluve osobe, koji je učestvovao na Evropskom prvenstu u Zagrebu. Još jedan Kruševljanin, Miroslav Ćalić, bio je učesnik ovog takmičenja na kome su naši reprezentativci osvojili bronzano odličje, ali nije prisustvovao prijemu zbog godišnjeg odmora.

Gradonačelnica Jasmina Palurović čestitala je sportistima na velikom uspehu, poželevši im nastavak dobrih rezultata na predstojećim takmičenjima.

Sa Aleksom Aleksićem je razgovarala o načinu treniranja i mogućim načinima da Grad pomogne pripreme i treninge na terenima Sportskog centra Kruševac.

– Posle pauze zbog Kovida 19, uželeli smo se takmičenja, tako da uz malo sreće mogli smo i do finala u Zagrebu, jer smo polufinale od Rusije izgubili golom razlike u poslednjim trenucima meča. Želja svih nas igrača je da dogodine na najvećom takmičenju pokušamo da budemo u finalu i donesemo toliko željenu zlatnu medalju – rekao je Aleksa Aleksić, koji je na jednoj utakmici tokom prvenstva u Zagrebu proglašen za igrača utakmice i najboljeg strelca, sa četiri gola postignuta na tom meču.

Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i znakovni tumač Slađana Stošić.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top