Sa saborovanja u Pepeljevcu

Postavljeno: 15.07.2021

Tradicionalna kulturna manifestacija “Saborovanje u Pepeljevcu” održano je početkom nedelje u porti Crkve svetog Pantelejmona u ovom velikom selu sa teritorije grada Kruševca. Obnovljena manifestacija organizovana je povodom Petrovdana, po deveti put, a po drugi put u okviru Saborovanja radila je i likovna kolonija

Program Saborovanja otvoren je svečanom liturgijom, a nastavljen likovnom kolonijom i izložbom štandova sa etno postavkama kulturno umetničkih društava iz Velikog Šiljegovca, Konjuha, Velikih Kupaca, Zdravinja, Dvorana, Velike Lomnice, Meševa, Krvavice i Pepeljevca, čiji su članovi ujedno bili i učesnici kulturno umetničkog programa.

Meštane Pepeljevca su svojim umetničkim delima obradovali slikari amateri okupljeni u Umetničkom društvu “Rasinius” i Likovnom klubu “Dimitrije Simić”. Na drugoj po redu pepeljevačkoj koloniji učestvovali su Đorđe Joković Miročki, Boban Stojanović, Snežana Jakovljević, Milka Lisinac, Dobrila Milosavljević, Ana Jovanović, pesnik Mirko Stojadinović i fotograf Živojin Manojlović, kao i najmlađa učesnica Aleksandra Veljković iz Dvorana.

Ž. M

Ostale vesti

back-to-top