Rođene sestre, Lena i Dina Maksić, nastavljaju porodičnu rukometnu tradiciju  

Postavljeno: 13.01.2023

U Gradskom ženskom RK Napredak 12 u Kruševcu dve devojčice, ćerke direktorke Kluba Ljiljane Maksić, registrovane su za ovog Super B ligaša. Predsednik kluba Igor Šljivić kaže da se rukometnom jatu prvo priključila Lena (14). Nedavno joj se pridružila njena mlađa sestra, Dina (13).

  -Trudimo se da pružimo šansu svim talentovanim devojčicama i do sada nismo nikada omanuli. Lena i Dina zaslužuju da nose dres našeg kluba, koji je bio svetinja i za njihovu majku Ljiljanu – ističe Šljivić.

Lena i Dina su marljivo radile i učile prve rukometne korake, a po uspešnoj karijeri majke Ljiljane Maksić, rođene Knežević, i njihove apsolutne posvećenosti rukometu, stigle i do prvog tima.

 -To je rezultat odluke da se bavimo ovim sportom. Znate kada vam ljudi pruže šansu da trenirate onda im treba u znak zahvalnosti duplo vratiti. Smatramo da nismo ponašanjem i igrom izneverile trenere, roditelje i sve pristalice našeg kluba – veli Lena.

I Dina je zadovoljna dosadašnjim učinkom.

– Na nama je da samo marljivim radom stičemo znanje, a iskustvo će nas dovesti na pravo mesto u Napretku 12. Svesne smo mi težine tog zadatka, ali nećemo nikada pokleknuti-ističe Dina.

Srećna je i majka Ljiljana Maksić, otac Vojkan i trener Igor Rakić. Naravno, i svi Kneževići i Maksići iz vinorodne Župe.

Lj.Marković

Foto: privatna arhiva

Ostale vesti

back-to-top