Rekonstrukcija toplovodne i vodovodne mreže u ulici Ostrva Vida

Postavljeno: 09.09.2021

Radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže u ulici Ostva Vida nedavno su završeni, tom prilikom postavljeno je 1200 metara novih cevi, što glavnog što distributivnog toplotnog priključka.   U   istoj   ulici   u   toku   je   zamena   450   metara   azbestnih   vodovodnih   cevi   sa kompletnom rekonstrukcijom 54 priključka.

Gradska Toplana tokom leta izvodila je radove na distributivnoj mreži i remontu kotlovskih postrojenja u vrednosti od 55 miliona dinara tokom kojih je zamenjeno više od pet kilometara toplovodne mreže.

–  Završili   smo  radove u  ulici  Ostrva Vida,  instalirano je  1200  metara novih  cevi,  a vrednost radova iznosila je 16 miliona dinara. Sutra završavamo radove u ulici Svetog Save i time zaokružujemo celinu što se tiče Novog naselja. Nakon toga ćemo u ulici Lomničke borbe raditi priključak za novu podstanicu koju ćemo raditi sledeće godine – rekao je direktor Gradske toplane Dušan Gvozdenović, prilikom obilaska radova.

U ulici Ostrva Vida u toku je rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže sa zamenom svih pratećih priključaka. Vrednost radova u ovoj ulici, tokom kojih će biti zamenjeno 450 metara azbestnih cevi i 54 priključka,  je 6,5   miliona   dinara,   a   radove    finansiraju  Grad Kruševac   i Vodovod.

–  Radovi u ovoj ulici završavaju se 20. septembra i nakon toga radnici prelaze u drugu ulicu kako bi nastavili sa rekonstrukcijom vodovodne linije u Lominoj, od pravca Dušanove do Šumadijske. Vrednost svih investicija za ovaj deo naselja je 46 miliona dinara – istakao je direktor Vodovoda, Vladimir Milosavljević.

Uporedo sa radovima u Novom naselju Vodovod radi rekonstrukciju mreže u  Lazarici. Menjaju se veci u ulicama Vinogradarskoj, Lafontenovoj, Miše Mitrovića, Željinskoj i Jefiminijoj.

 –Za ovu godinu plan Vodovoda je da se izvrši zamena preko pet kilometara dotrajalih  vodovodnih linija, a ukupna vrednost svih radova je preko 70 miliona dinara  – dodao je Milosavljević.

D.M.

 

Ostale vesti

back-to-top