Radikali pre Skupštinom “dočekali” ministarku za ljudska i manjinska prava

Postavljeno: 02.06.2021

Aktivisti i predstavnici kruševačkog odbora Srpske radikalne stranke okupili su se danas ispred zgrade Gradske uprave povodom dolaska ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić kako bi iskazali protest protiv, kako su naveli, nakaradnog Zakona o istopolnim zajednicama koji ministarka predlaže Skupštini.

– Okupili smo se jer smo saznali da u naš grad dolazi ministarka omražena u narodu, udarna pesnica dosmanlijskog režima Gordana Čomić. O tome ko je ona i kakva je, govori to da danas nije smela da uđe na glavni ulaz zgrade Gradske uprave kao svi ostali zvaničnici – rekao je Dejan Marinković, predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke.

Marinković je istakao da SRS želi da prekine političku praksu prema kojoj oni koji nisu učestvovali na izborima ili su na njima osvojili zanemarljiv broj glasova postaju ministri.

– Gordana Čomić je na izborima osvojila manje od jedan odsto glasova i ona je danas ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, mi želimo to da prekinemo – dodao je on.

Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke istakao je da ta stranka već mesec dana prikuplja potpise protiv, kako kaže, nakaradnog Zakona o istopolnim zajednicama koji Skupštini predlaže ministarka Čomić.

– Dobar je odziv građana protiv ovog Zakona i očekujemo da ćemo uskoro skupiti preko 100 hiljada potpisa – napomenuo je on.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top