Prvenstvo Srbije u atletici u Kruševcu obeležila dva nacionalna rekorda

Postavljeno: 27.06.2022

Prvog dana Državnog prvenstva u atletici u kruševcu pljuštala je kiša. Drugog – nacionalni rekordi i sjajni rezultati

Kruna velikih atletskih takmičenja svakako su rekordi. U Kruševcu su pala čak dva nacionalna – Boško Kijanović na 200 metara i Angelina Topić u skoku uvis.

Kijanović je postigao neverovatan rezultat od 20,70 sekundi, oborivši nacionalni rekord koji je od 1984. godine držao Mladen Nikolić, kada je to vreme ostvario u Atini na Balkanskim igrama. Koliko je Kijanović dominirao na trci, govori i podatak da su ostali takmičari ostali iza njega gotovo čitavu jednu sekundu. Na postolju su se našli još drugoplasirani Mihajlo Mandić sa vremenom 21,56 sekundi, a treći je bio Bogdan Vidojković sa 21,63 sekundi.

– Znao sam da sam spreman i da će se tako nešto desiti. Hvala puno svim Kruševljanima i svakome ko je došao da gleda ovo državno prvenstvo, drago mi je mnogo – rekao je novi nacionalni rekorder, Boško Kijanović.

Mladenovim stopama nastavila je Angelina Topić u skoku uvis, koja je nadmašila svoj dosadašnji nacionalni rekord za centimetar, podigavši ga upravo u Kruševcu na 1.96 metara. Ne samo da je postavila novi seniorski rekord, već je izjednačila svetski najbolji rezultat za takmičarke do 18 godina. Potvdrilo se da je sjajna Angelina u velikom usponu forme i da od nje u budućnosti možemo tek da očekujemo velike rezultate i medalje na svetskim takmičenjima.

U trci na 200 metara za žene viđena je velika drama i foto-finiš, da bi pobedu na kraju odnela Tamara Vuletić sa vremenom 24,31 sekunde iz Crvene zvezde. zaostatka, a treća Jovana Ilić (SSU) sa vremenom 24,35 sekundi.

Milica Gardašević je odbranila titulu državne šampionke u skoku udalj. Ona je u petoj seriji ostvarila rezultat od 6,67 metara, što je bilo dovoljno za prvo mesto. Drugo mesto zauzela je Teodora Boberić koja je skočila 6,04 metara, dok se na trećem našla se Marija Bukvić, koja je skočila 5,89 metara u trećoj seriji.

Sve u svemu, vikend za uživanje u atletici, uz dobru organizaciju koja se prilagođavala vremenskim uslovima. A i dobri rezultati nisu izostali.

S.M.
Foto: Srpski atletski savez

Ostale vesti

back-to-top