Proverite uslove putovanja pre nego što krenete u inostranstvo

Postavljeno: 25.07.2022

Kako su početak ove letnje sezone obeležili novi sojevi korona virusa, neke zemlje ponovo počinju da uvode kovid mere. S obzirom da se ti uslovi često menjaju na dnevnom novou, preporuka građanima koji putuju je da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima planirano putovanje moguće realizovati.

Iako se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije redovno ažuriraju uslovi po zemljama, iz tog ministarstva napominju napominju da u međuvremenu može doći do promena, te da je savet građanima da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktiraju diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu.

Takođe, može se kontaktirati i diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju se putuje, kako bi se dobile raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju.

-Skrećemo pažnju da i pored navedenih informacija na sajtu, postoji mogućnost da avio kompanije imaju dodatne mere u pogledu zaštite od virusa COVID-19, te sugerišemo da kontaktirate odabranog avio prevoznika i detaljno se informišete o uslovima ukrcavanja na let- navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top