Promocija lista “Pobeda”

Postavljeno: 16.12.2019

U  Narodnom muzeju Kruševac večeras je organizovana promocija lokalnih novina “Pobeda” koje su nakon pet godina pauze, ponovo pokrenute

Prijatelje “Pobede” i novinare koji su nekada pisali za ovaj list, pozdravio je kolega Slobodan Radičević koji je, između ostalog, kazao da je “Pobeda još jednom pobedila”, te da je druženje upriličeno u ovoj ustanovi kulture prilika “da se družimo i da ponovo, kao nekada, prelistavamo Pobedu”.

O nastanku i razvojnom putu prvih i najstarijih novina u našem gradu, prisutni su imali prilike da se podsete u  kratkoj video storiji, nakon čega je goste pozdravio Nikola Popović, direktor “Pobede”.

– “Pobeda” je brend našeg grada i okruga i u narednom periodu trudićemo se da opravdamo vaše poverenje i da pravovremenim informacijama prenesemo ono što je bitno i što očekujete da pročitate na stranama našeg i vašeg lista. Glavna i odgovorna urednica Sandra Savić, potrudiće se da nastavi tradiciju urednika koje je Pobeda imala u prethodnih 75 godina, a u tome će joj pomagati članovi redakcije, takođe mladi novinari. Sve to neće biti lako i neće biti moguće bez pomoći svih vas, u svakom pogledu– poručio je Popović, te se zahvalio Bratislavu Gašiću koji je, kako je kazao, zaslužan za to što je Pobeda ponovo počela da izlazi.

Prvi broj novina “Pobeda” koji je 16. novembra 1944. godine izašao iz štamparije “Budimović”, štampan je na četiri strane. Dvadeset šest godina kasnije, novinari “Pobede” pokrenuli su Radio Kruševca koji je i danas aktivan, a  90-tih godina prošlog veka, od zajedničke redakcije lista i radija, osnovana je i prva lokalna televizija van Beograda – Radio televizija Kruševac. 

“Pobeda” je privatizovana 2006. godine i u kontinuitetu je izlazila do 2014. godine, nakon čega je otišla u stečaj. Obnovljena je 6. decembra 2019-te, u godini kada se obeležava 75 godina od izlaska prvog broja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top