Promocija knjige Nenada Nicovića

Postavljeno: 25.10.2022

Knjiga kratkih priča Kruševljanina Nenada Nicovića, „Epopeja šibicarenja – Poslednja noć na potoku u Jagodini“, biće večeras (25. oktobar) predstavljena ovdašnjoj publici.

Književno veče biće održano u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, od 19 časova.

U pogovoru, koji potpisuje Milanka Milosavljević Milosavljević piše da kratke priče Nenada Nicovića već simbolikom svojih naslova: „Veliki knez, iskreni patriota, surovi krvnik“, „Nekoliko sekundi do mračnog beskraja“, „Kad anđame zajašu“, Badnje veče“, kao i pripovetka „Poslednja noć na potoku u Jagodini“, obrazovanom i knjigoljubivom čitaocu već pale lampice sećanja na obaveznu ili slobodnu lektiru.

O knjizi, koja je na promociji u Jagodini izazvala veliku pažnju, osim autora, govoriće profesorka i književnica Milanka Milosavljević Milosavljević, dok će u umetničkom delu programa nastupiti Aleksandar Gašić.

Nicović je bio dugogodišnji novinar u više ovdašnjih medijskih kuća. U književne vode je uplovio nedavno, objavljivanjem prve knjige „Kobni rasplet roditeljskih ambicija“, koja je svojevrsna ispovest, odnosno hronika njegovog odrastanja.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top