Programi Kulturnog centra Kruševac za subotu

Postavljeno: 15.09.2023

U subotu će se u Velikim Kupcima održati manifestacija „Rasino, zaigraj“, sa početkom u 19 sati, gde će se predstaviti više KUD-ova u različitim kategorijama, a u Makrešanu će od 10 sati započeti Sabor međunarodnog pesničkog stvaralaštva „Mornar“ u parohijskoj crkvi

U organizaciji Kulturnog centra Kruševac, a pod pokroviteljstvom Grada Kruševca redovno se održavaju kulturne manifestacije, u gradu i okolini, kojima sugrađani mogu prisustvovati i na pravi način ispuniti svoje vreme.

U Domu kulture u Velikim Kupcima održaće se dvanaesti po redu Festival „Rasino, zaigraj“ koji predstavlja izvođenje igara iz koreografisanog folklornog stvaralaštva u organizaciji KUD-a „Rasina“ i Mesne zajednice Veliki Kupci.

Učesnici će biti podeljeni u dve grupe – juniori i seniori. Među juniorima će se predstaviti 7, a među seniorima 6 ekipa, odnosno KUD-ova, koji broje 280 učesnika, sa selektorom Dragoljubom Milosavljevićem. Prva tri mesta iz obe ekipe će dobiti diplome i pehare, a pobenici će sebi obezbediti plasman na okružnoj smotri u Orašju.

U Makrešanu će Sabor međunarodnog pesničkog stvaralaštva „Mornar“ biti održan u crkvi posvećenoj Svetom proroku Iliji, gde će se okupiti pesnici i obožavaoci poezije iz ovog, ali i iz susednih mesta. Ovaj događaj okuplja veliki broj učesnika, prethodne godine prisustvovali su i inostrani državljani zainteresovani za pesničko stvaralaštvo.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top