Proglašeni pobednici “Malog Joakima”

Postavljeno: 22.11.2021

Odlukom Stručnog žirija 14. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim“ proglašeni su pobednici ovog festivala. Predstava “Bambi”, Pozorišta za decu iz Kragujevca, proglašena je najboljom predstavom  u celini. Takođe, nagrađene su i Olga Ziebinska koja je radila scenografiju za ovu predstavu, Jakub Maksimović koji potpisuje režiju te Miloš Milovanović za glumačko ostvarenje, a on je nagradu podelio sa kolegama iz još tri pozorišta.

Na festivalu je učestovalo 7 predstava, a dodeljene su nagrade za najbolju režiju, predstavu u celini, dizajn svetla, autorsku muziku, dramski tekst, glumačka ostvarenja, kostim, scenografiju kao i specijalne nagrade za najbolju masku i koreografiju.

Stručni žiri u sastavu Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović, glumac i Nikola Milojević, konstatuje da je Festival značajno unapredio rad srpskih pozorišta i približio dramsko stvaralaštvo najmlađoj publici, a dobrim predstavama i vrednim glumačkim otvarenjima ko i doprinosom ostalih umetničkih saradnika, Festival ’’Mali Joakim” postao je veliki na radost i dece i umetnika.

Milanu Vujiću  za predstavu “Lepotica i zver“ Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović“ iz Zaječara pripala je specijalna nagrada za masku. Specijalnu nagradu za koreografiju dobila je Nađa Tomić za predstavu “Pinokio”, Narodnog pozorišta Leskovac, a nagrađen je i dramski tekst za istoimenu predstavu koji potpisuje Spasoje   Ž. Milovanoviću.

Nagrada Mali Joakim za glumačka ostvarenja dodeljuje se ravnopravno Petri Dimitrijević, za lik Pinokija u predstavi “Pinokio“, Narodnog pozorišta Leskovac, Milošu Milovanoviću, za   lik Bambija u predstavi “Bambi“, Pozorišta za decu Kragujevac, Lemani Bećirović,  za likove Zle Maćehe i  Dobre vile u predstavi“Pepeljuga“, Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Nebojši   Vraniću, za lik Kapetana Džona Piplfoksa u istoimenoj predstavi Kruševačkog pozorišta.

Ana Kolbjanova dobila je nagradu za najbolji kostim za predstavu “Pepeljuga” Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru. Za istu predstavu nagradu je dobio i Radomir Stamenković, za najbolji dizajn svetla.

Nagrade će pobednicima biti uručene večeras, nakon predstave Šabačkog pozorišta „Čarobni pasulj“, koja se igra u čast nagrađenih.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top