Priredbama u dvorištima vrtića opraštaju se od predškolskih dana

Postavljeno: 17.06.2021

Tokom juna kruševački predškolci se izvođenjem priredbi opraštaju od obdaništa. Tradicija je nastavljena, a zbog epidemije korone, primenjena je prošle godine započeta praksa da se programi održavaju u dvorištima vrtića

Uz zvuke dečijih pesama, graju, smeh, balone, ali i po neku suzu roditelja i vaspitačica, odvijaju se ovih dana priredbe na otvorenom.

Najlepšim stihovima, skečevima, igrama, plesovima, uz maštovite kostime, predškolci podsećaju na to šta sve znaju i mogu te šta su do sada naučuli.

Veselo je tokom prethodnih dana bilo u vrtićima „Leptirić“ i „Lane“ iz kojih izlazi sedamdesetak predškolaca, te u „Biserima“ koji u ovoj generaciji u školu ispraćaju pedesetak devojčica i dečaka. Programi nisu izostali ni u Dečijem klubu, zabavištu u „Vuku“, vrtiću „Neven“, grupama u seoskim sredinama, a narednih dana održavaju se u ostalim vrtićima.

U Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ napominju da su deca sa vaspitačicama predano pripremala tačke za završnu priredbu predškolaca, koja se svakog juna održava na Slobodištu, te da su kostimi spremni. Roditelji su na pomenutim priredbama videli pripremljeno, a, ako epidemiološka situacija dozvoli, program na Slobodištu biće dodatno uživanje za sve.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top