Bogat vidovdanski sportski program u Kruševcu

Postavljeno: 17.06.2021

Kao i ranijih godina, druga polovina juna obiluje sportskim dešavanjima uključenim u program obeležavanja Vidovdana

Dve sportske manifestacije već su održane. Na Bagdali je organizovana promotivna sportska manifestacija Vidovdanski dan sporta, preko koje su ljubitelji sporta imali priliku da se upoznaju sa radom Badminton kluba Zmajevi, Omladinskog košarkaškog kluba Bagdala, Košarkaškog udruženja Feniks 037, Šah kluba Kruševac, Kluba za planinski biciklizam Bela Stena i Boćarskog udruženja Car Lazar.

U nedelju je održan i Vidovdanski marš tragom Lazarevih vitezova, čiji su učesnici simbolično krenuli od crkve Lazarice, da bi se zatim kretali preko Slobodišta, sela Gari i Cerova, do Meševa.

Već u nedelju u Velikom Šiljegovcu održavaju se Seoske igre, rekreativno sportsko takmičenje mesnih zajednica sa seoskog područja Grada Kruševca. Za isti dan je zakazan i Vidovdanski gimnastički turnir, tradicionalna manifestacija koju organizuje Dečji gimnastički klub Napredak.

Sledi još nekoliko sportskih turnira – u odbojci na pesku, šahovski, stonoteniski, kao i plivački miting. Odbojkaški turnir, koji se održava po 14. put, imaće i međunarodni karakter.

Između 25. i 27. juna na moto kros stazi u Globaru biće održana prestižna manifestacija – Evropski šampionat u moto krosu – istočnoevropska zona (u kategorijama MX 65 i MX 85), istovremeno i Alpeadria šampionat i nacionalni šampionat u moto krosu u svim kategorijama.

Najzad, za 24. jun je zakazana i promocija publikacije Sportskog saveza Grada Kruševca „Kruševački sport kroz istoriju“.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top