„Prepoznavanje 2023“

Postavljeno: 03.10.2023

U okviru umetničkog projekta „Prepoznavanje“ koji se realizuje kroz saradnju muzeja i galerija iz Kruševca, Čačka, Kraljeva i Niša, u Čačku se od sutra do 6. oktobra održava međunarodna konferencija a za javnost je otvorena 5. oktobra od 12 časova

Konferencija se organizuje kao završni deo realizovanih pet ciklusa projekta „Prepoznavanje“ koji je započeo 2004. godine, a posvećen je uspostavljanju i promovisanju partnerske saradnje galerija, muzeja, kustosa i umetnika u zajedničkom delovanju i prepoznavanju lokalnih umetičkih scena i vidljivosti savremene umetničke prakse u Regionu.

Cilj konferencije jeste razmatranje i ukazivanje na značaj povezivanja i umrežavanja različitih učesnika, institucija i pojedinaca, kao način angaživanja u polju savremene umetnosti.

Akcenat je na novim modelima rada ustanova i kustosa, mobilnosti i povezivanja, saradničkim mrežama na ostvarivanju utvrđenih zajedničkih ciljeva, ali i na sagledavanju promena u savremenoj likovnoj umetnosti od početka novog veka.

Nosilac projekta “Prepoznavanje” je Umetnička galerija Narodnog muzeja u Kruševcu.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top