Premijera predstave „Drama o Mirjani i ovima oko nje“

Postavljeno: 18.09.2021

Premijera nove  predstave „Drama o Mirjani i ovima oko nje“ Amaterskog pozorišta“ Čkalja“održaće se večeras od 20 časova u Beloj sali Kulturnog centra. U pitanju je komad nastao po tekstu Ivora Martinića, mladog hrvatskog pisca, ovog puta u režiji Ernesta Međedovića i Zorana Kovandžića

Predstava priča o glavnoj junakinji Mirjani i o njenoj porodici ,prijateljima i ostalima, koji na neki čudan ali i zanimljiv način utiču na Mirjanu i njen život. Lik Mirjane središte je drame na granici teatra apsurda i postmodernog poimanja banalizacije ljudskog bitisanja. Ostali likovi kruže oko nje u svojoj fragmentalnoj egzistenciji, a sve zajedno, pored originalnog, neusiljenog humora, stvara mučan utisak praznine.

Produkciju potpisuju Ivan Bogićević i Ema Bogosavljević, Marko Višnjić se pobrinuo za dizajn zvuka i svetla, dok je za scenografiju zadužena Saška Vasić. Glumačku postavu čine: Teodora Ristić, Vladimir Jelić, Stefan Marković ,Lidija Užarević, Katarina Užarević, Filip Gajić, Jovana Avramović i Anđela Đalić. U realizaciji predstave pomogli su i Katarina Dragonjić, Marija Trifunović i Luka Kijačić.

Karte za premijeru predstave možete kupiti u klubu Kulturnog centra, a cena je 250 dinara.


M.S.

Ostale vesti

back-to-top