Srednjoškolci u Trsteniku i Aleksandrovcu od ponedeljka na kombinovanoj nastavi

Postavljeno: 18.09.2021

Trstenik i Aleksandrovac su među 45 lokalnih samoprava u kojima će srednje škole od ponedeljka, 20. septembra, preći na drugi, odnosno kombinovani model nastave. To je odluka Tima za škole koju je saopštilo Ministarstvo prosvete

Osim srednjoškolaca iz te dve opštine Rasinskog okruga, koji će od ponedeljka biti podeljeni u dve grupe te naizmenično jednog dana pratiti nastavu u školi, a drugog onlajn, isti sistem se od četvrtka (16. septembra) primenjuje u prepodnevnoj smeni kruševačke Gimnazije. Istovremeno je cela popodnevna smena te škole na onlajn nastavi. Osim njih, nastavu na daljinu, prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, trenutno prati još 39 odeljenja u osnovnim i srednjim školama u Rasinskom okrugu, od kojih je 25 odeljenja u Kruševcu.

Podaci pomenutog Zavoda pokazuju da je od početka školske godine korona potvrđena kod ukupno 242 đaka u osnovnim i srednjim školama u Rasninskom okrugu, među kojima je 167 učenika u Kruševcu, 48 u Trsteniku, a 15 u Aleksandrovcu. Korona je potvrđena i kod šest đaka u Varvarinu, pet u Ćićevcu i jednog u Brusu. Istovremeno su obolela 43 profesora u Okrugu, među kojima je 24 iz Kruševca, sedam iz Aleksandrovca, šest iz Trstenika te po dvoje iz Brusa, Varvarina i Ćićevca.

Inače, Ministarstvo prosvete je saopštilo da je na osnovu odluke Tima za škole odlučeno da se od ponedeljka, 20. septembra, drugi, kombinovani model nastave, primenjuje u VII i VIII razredu  osnovnih škola na teritoriji  devet  lokalnih samouprava, te da se treći, onlajn model nastave, primenjuje  u  srednjim školama na području osam lokalnih samouprava, a među njima nema lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top