Predsednik FK Napredak Miloš Nenezić: Cilj nam je Evropa

Postavljeno: 27.06.2021

Fudbaleri Napretka nastavljaju sa pripremama za novu superligašku sezonu, čiji je start najavljen za 17. juli, kada u Kruševac stiže ekipa Kolubare. Predstoji im putovanje u Pehčevo, u Makedoniji, gde će trenirati 12 dana

– Planirali smo da tamo odigramo četiri utakmice, protivnici su Rabotnički, Đorče Petrov, Akedemija Pandev i Skoplje. Očekujemo dobar rad, treniraćemo dva puta dnevno, a bitno je i da nema povređenih igrača. Podmladili smo tim i ubrizgali mu novu krv, što smatram veoma važnim za period od naredne dve godine, o kome smo i ramišljali i koji treba da definiše ekipu u pozitivnim smislu. Za dve godine Liga će verovatno biti sa samo 12 klubova i mi moramo i za to biti spremni – rekao je šef stručnog štaba Napretka Milan Đuričić.

U ime igrača koji su proteklih dana pojačali klub, na konferenciji za štampu je govorio Dejan Kerkez:

– Napredak je klub sa bogatom istorijom i tradicijom koji treba da igra bitnu ulogu u srpskom fudbalu. Došli smo u grad u kome se fudbal veoma voli i poštuje i zadovoljni smo što će, prema poslednjim informacijama, i poblika moći da nas podrži na našem stadionu. Jedva čekamo prvo kolo i otvaranje sezone. Prihvaćeni smo na pravi način od strane trenera, igrača i svih ostalih u klubu. Pripreme teku svojim tokom, upoznajemo se sa zahtevima trenera i uigravamo. U Makedoniji ćemo se dodatno uigrati i nadam se spremno dočekati predstojeće izazove.

Predsednik FK Napredak Miloš Nenezić najavio je da će budžet kluba biti veliki, ali da podrazumeva i maksimalno zalaganje svih da Napredak zauzme mesto koje zavređuje:

– Namera nam je da probamo da igramo Evropu. Generalno smo uslišili skoro sve želje trenera, ali je i on imao izuzetno razumevanje što se tiče budžeta. Sa mlađim školama se katastrofalno radilo, ti ljudi više neće biti u Napretku, dovodimo nove, proverene, koji vole Napredak, znaju da rade svoj posao i koji mogu da omladinske, pionirske i kadetske ekipe upišu u prave fudbalere – rekao je Nenezić.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top