Bilja Krstić i Bistrik oduševili Kruševljane

Postavljeno: 27.06.2021

Nastupom Biljane Krstić i orkestra “Bistrik” završeno je drugo veče ovogodišnje manifestacije “Viteški megdan” koja se održava u Lazarevom gradu. Prepoznatljiv zvuk koji tradicionalne muzičke vrednosti predstavlja u modernom ruhu, u izvođenju vrhunskih muzičara i jednog od najboljih ženskih vokala sa ovih prostora oduševili su sve prisutne

– Veoma mi je drago što je Kruševac odabrao da baš Bistrik predstavi tradicinalnu muziku sa ovih prostora pred važan jubilej. Na žalost, retko smo svirali u Kruševcu, divno je što smo ponovo ovde i to u godini kada Bistrik proslavlja 20, a Kruševac 650 godina od osnivanja – rekla je Bilja Krstić par trenutaka pred izlazak na binu.

Tradicionalni zvuk Balkana, pesme iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Rumunije u izvođenju Bistrika i Bilje Krstić razgalile su publiku koja je uživala u modernom izvođenju pesama koje su pobedile vreme.

O osećanju koje je obeležilo koncert najbolje govore aplauzi i osmesi na licima publike, ali i muzičara na sceni.

Nesumnjivo je da je ovo jedan od koncerata koji će dugo ostati u sećanju Kruševljana, a da će zvuk Bilje Krstić i Bistrika još dugo odzvanjati u dušama i srcima ljubitelja tradicionalne muzike.

Podsećamo, poslednjeg dana manifestacije “Viteški megdan” u crkvi Lazarici će biti održano srednjovekovno venčanje koje će kao i uvek, biti proslavljeno uz srednjovekovnu svadbenu trpezu, a pratiće je solističke numere Sanje Ivanović.

Završetak trodnevne manifestacije čiji je organizator kruševačka Turistička organizacija, rezervisan je za najmlađe. Za njih će se u 17,30 održati Viteški dečiji karneval.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top