Poziv za prijavu na besplatne obuke: Obuka za podršku deci i učenicima koji koriste Brajevo pismo i Obuka za početnu komunikaciju na znakovnom jeziku

Postavljeno: 07.10.2023

Ministarstvo prosvete i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizuju onlajn obuke

Obuka pedagoških asistenata za podršku deci i učenicima koji koriste Brajevo pismo
Obuka pedagoških asistenata za početnu komunikaciju na znakovnom jeziku
Obuke su besplatne i akreditovane rešenjem ministra kao obuke od javnog interesa, a odvijaju se na platformi za učenje na daljinu ZUOVEdu.

Program onlajn obuke je namenjen pedagoškim asistentima koji su pohađali osnovnu obuku za pedagoške asistente, a koji u grupi dece kojoj pružaju obrazovnu podršku imaju dete/učenika koji se opismenjava ili koristi Brajevo pismo, Brajevu mašinu ili drugo odgovarajuće sredstvo asistivne tehnologije.

Obuka je namenjena i svim zaposlenim u obrazovanju kojima će poznavanje Brajevog pisma pomoći da unaprede rad sa učenicima koji koriste ove komunikativne modele.

Nakon završenog programa obuke, pedagoški asistenti će biti osnaženi da doprinesu unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada sa decom i učenicima sa oštećenjem vida i podrže njihovo uključivanje u vršnjački kolektiv i sve školske aktivnosti.

Trajanje obuke je 16 sati, odnosno dve nedelje angažovanja na onlajn platformi.

Program onlajn obuke za početnu komunikaciju na znakovnom jeziku namenjen je pedagoškim asistentima koji su pohađali osnovnu obuku za pedagoške asistente, a koji pružaju obrazovnu podršku grupi dece u kojoj se nalazi i dete/učenik sa smetnjama i poremećajima sluha ili koje koristi znakovni jezik.

Obuka je namenjena i svim zaposlenim u obrazovanju kojima će poznavanje znakovnog jezika pomoći da unaprede rad sa učenicima koji koriste ove komunikativne modele.

Nakon završenog programa obuke, PA će biti osnaženi da doprinesu unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada sa gluvom i nagluvom decom i učenicima i podrže njihovo uključivanje u vršnjački kolektiv i sve obrazovne aktivnosti. Trajanje je 16 sati, odnosno dve nedelje angažovanja na onlajn platformi.

PRIJAVA ZA OBUKU I ROK PRIJAVE: Prijave se vrše putem upitnika na sajtu: https://zuov.gov.rs/.

Broj mesta je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih, na obuku će biti pozivani kandidati koji su se prvi prijavili (odabir kandidata će se vršiti po vremenu prijave).

Rok za prijavu: 15.10.2023. do kraja dana.

Naslovna

 

Ostale vesti

back-to-top