Šansa za Hike & Bike vikend na Jastrepcu

Postavljeno: 21.10.2021

U želji da iskoristi poslednje sunčane dane u ovoj godini, mlada neformalna grupa Hike&Bike uz podršku Planinarsko smučarskog društva Jastrebac iz Kruševca organizuje dvodnevnu vikend hajk i MTB turu za planinare i brdske bicikliste na Jastrepcu. Okupljanje je sutra, zato se prijavite već danas

Dobrodošli su šetači, planinari, planinski biciklisti, ljubitelji sporta i rekreacije, željni akcije u prirodi u super društvu.

Početak druženja predviđen je za petak 22. oktobra, kada će se mladi željni rekreacije i druženja u prirodi okupiti u Planinarskom domu Žarko Žarić, da bi u subotu ujutru krenuli na pešačenje ili vožnju bicikla.

Ukoliko pešačite, imaćete mogućnost da se uz stručnog vodiča upoznate sa najšumovitijom planinom na Balkanu, brojnim rečicama i predivnim vidikovcima, kao i sa retkim primercima flore i faune.

U zavisnosti od vremenskih prilika, tura iznosi 19 ili 17 kilometara, dok je za bicikliste predviđena nešto jača kilometraža.

Nakon osvajanja atraktivnih vrhova i uživanja u netaknutoj prirodi, veče je rezervisano za druženje uz logorsku vatru i muziku. Opcije za prenoćište su brojne, a najpogodnije su u Planinarskom domu Žarko Žarić.

Drugi, nedeljni dan akcije je laganiji – pešači se osam kilometara, uz traženje, branje i upoznavanje raznih vrsta jestivih pečuraka. Planinski biciklisti će sa svojim vodičem uvežbavati prolazak i spust kroz jednu od brojnih staza za koju je potrebna solidna veština vožnje MTB-a.

Jastrebac je bajkovito mesto, a ture su savršene za sve koji žele da uživaju u aktivnom vikendu u prirodi, zabave se i upoznaju nove ljude. Posebna fizička spremnost za pešačenje nije potrebna, ali jeste planinarska oprema, garderoba za hladno i kišno vreme.

Prijava je obavezna, a više informacija možete naći na linku: **https://bit.ly/3FOJ3Sr**

 

Ostale vesti

back-to-top