Povodom 650 godina Grada 650 sadnica

Postavljeno: 31.03.2021

U okviru obeležavanja velikog jubileja – 650 godina od osnivanja Kruševca, na Slobodištu je počela akcija pošumljavanja i ozelenjavanja simobličnog naziva „650 sadnica povodom 650 godina grada“

Deo sadnica biće zasađen na Slobodištu dok će ostale biti posađene na drugim javnim površima u gradu.

– Cela godina je u znaku obeležavanja velikog jubileja, a danas smo otpočeli ovu lepu akciju u okviru koje će nove sadnice dobiti parkovi, škole, vrtići i sva druga mesta na kojima treba zanoviti sadnice – kazala je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ona je pozvala sugrađane da dostave predloge o tome gde bi želeli da budu posađena nova stabla ili gde treba neko staro stablo zameniti novim.

– Koristim priliku da, ne samo u okviru ove akcije, pozovem sugrađane da dostave predloge gde žele da budu novoposađena stabla, ali i da čuvaju drveće koje posadimo, da ih ne lome, kako bi naš grad bio lepo ozelenjen – istakla je ona.

U ovoj akciji biće posađene uglavnom lišćarske sadnice, a akcija se sprovodi u saradnji sa JKP Kruševac i komunalnom inspekcijom.

– U saradnji sa pejzažnim arhitektama određujemo najbolje lokacije za sadnju određenih vrsta sadnica. Vodi se računa o infrastrukturnim vodovima i instalacijama tako da izvođenju radova pristupamo zaista profesionalno i stručno – rekla je direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković.

Planirano je da u nastavku ove akcije nove sadnice dobiju i školska dvorišta koja imaju slobodnog prostora za sadnju.

– Iskoristićemo lepo vreme da u školskim dvorištima, koja imaju prostora, obavimo sadnju i da ta stabla budu bezbedna za igru i boravak dece kako bi našim najmlađim sugrađanima stvorili još lepše uslove za učenje i rad u školama – dodala je ona.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top