Popodne drugi dan Državnog prvenstva u atletici

Postavljeno: 26.06.2022

Jaka kiša je pretila da pokvari prvi dan takmičenja, ali takmičare koji su juče nastupili ipak nije iznenadila. Za danas popodne (nedelja) zakazana su nova nadmetanja.

Već prvi dan prvenstva doneo je i uzbuđenja. U trkama na 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji bilo je puno neizveznosti, da bi na kraju prvi do cilja stigli Milana Tirnanić sa 11,63 sekunde, odnosno Aleksa Kijanović sa vremenom 11,95 sekundi. Održana je i trka na 1.500 metara u kojoj je pobedu odneo Elzan Bibić rezultatom 3:44,39 ispred Aldina Ćatovića koji je bio drugi sa 4:00,11 sekundi. U ženskoj konkrenciji je do pobede u dramatičnoj završnici stigla Katarina Milosavljević, koja je trčala 4:29,99 sekundi, ispred Saime Murić sa 4:31,88 sekundi.

U disciplini bacanje kugle u muškoj konkurenciji, videli smo veliku borbu Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca, koju je na kraju pobedio. U šestoj seriji dobacio se do 21 metra, dok je hitac Kolašincu od 20,47 metara bio dovoljan za drugo mesto.

U disciplini bacanje koplja pobedila je Adriana Vilagoš, sa rezultatom od 60 metara koji je ostvarila u petoj seriji. Lazar Anić je bio najbolji u skoku udalja, preskočivši 7,71 metara.

Državno prvenstvo se nastavlja danas, u popodnevnim satima.

Inače, na svečanom otvaranju takmičenja su govorili direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

– Po treći put se u Kruševcu održava jedno seniorsko državno prvenstvo, što samo govori kako Kruševac ozbiljno shvata i kako ima dobru infrastrukturu koja može da podrži ovakve događaje. Zahvaljujem se organizatorima, sportskom centru, Srpskom atletskom savezu, svima koji su pomogli da ovo takmičenje bude na visokom nivou. Hvala takmičarima, trenerima, želim vam da postignete svoje najbolje rezultate, da uživate u sportu i druženju – rekla je Jasmina Palurović otvarajući takmičenje.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top