Podela voća i povrća meštanima Čitluka

Postavljeno: 18.04.2020

Kako bi se pomoglo građanima u vreme vanrednog stanja, Mesna zajednica Čitluk je svim domaćinstvima ovog naseljenog mesta podelila jabuke, najugroženijim porodicama i krompir, a za romsko naselje obezbeđeni su i paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu

– Uz pomoć donatora uspeli smo da obezbedimo dve tone krompira i 8,5 tona jabuka. Svako domaćinstvo dobilo je po četiri do pet kilograma jabuka, a krompir smo podelili najugroženijim prodicama. Istovremeno, za deset porodica koje žive u romskom naselju u Čitluku, pripremili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, što smo obezbedili uz pomoć lokalnih privrednika – kaže Boban Kostić, predsednik saveta MZ.

Kostić podseća da je uz podršku lokalnih privrednika, mesna zajednica nedavno samačkim staračim domaćinstvima i socijalno ugroženim porodicama podelila 30 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.
Istovremeno, tridesetak volontera od uvođenja vanrednog stanja redovno obilazi starija lica koja imaju zabranu kretanja, a kako bi im dostavili hranu, lekove i ostale potrepštine.

Naši volonteri su stalno na terenu i trudimo se da niko ne ostane uskraćen za bilo koju vrstu u pomoću u ovim teškim trenucima, posebno starija lica kojima je pomoć sada najpotrebnija – kaže Kostić, dodajući i to da ova mesna zajednica, od trenutka kada se Srbija suočila sa korona virusom, redovno vrši i dezinfekciju ulica i javnih površina, uz pomoć automizera, odnosno, traktora s prskalicama.

Mesna zajednica Čitluk ima oko 1.500 domaćinstava. Za konkretnu pomoć ali i sve informacije u vezi sa novonastalom situacijom, meštani ovog naseljenog mesta mogu da se jave na telefon 037 692 291, svakog radnog dana, od 7 do 15 časova.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top