Počinje novih 15 projekata usmerenih na jačanje građanskog društva

Postavljeno: 10.03.2022

Početak sprovođenja novih 15 projekata koje finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju  (SDC) kroz projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ označen je  nedavnom svečanošću, održanom u beogradskom Muzeju nauke i tehnike

Odobreni projekti predstavljaju najbolje predloge koji su pristigli na drugi poziv za dostavljanje projekata u okviru grant šeme „Javno zagovaranje na lokalnom nivou“ koji je bio raspisan 15. novembra i trajao je mesec dana.

Cilj ACT projekta kroz ovu grant šemu i specifično kroz ovaj poziv jeste podrška zagovaračkim inicijativama organizacija građanskog, civilnog društva za unapređenje lokalnih javnih  politika, uz aktivno uključivanje građana u sve faze procesa zagovaranja.

Cilj ACT-a je, kako podsećaju donatori, da se kroz ove grantove građansko društvo u Srbiji osnaži za efikasnije i aktivnije učešće u u procesu donošenja odluka i kreiranja politika kroz zagovaračke aktivnosti, kao i da mobiliše podršku građana i zastupa njihove  interese u procesu donošenja odluka.  Podržani projekti sprovodiće se u Smederevu, Leskovcu, Novom Sadu, Beogradu, Boru, Pančevu, Užicu, Kragujevcu, Knjaževcu, Paraćinu, Pirot i Leskovcu.

Okupljenim dobitnicima granta obratili su se Melina Papageorgiou Trippolini, šefica odeljenja za demokratsko upravljanje Švajcarske kancelarije za saradnju, Jens Engeli, međunarodni tim lider ACT-a i regionalni direktor Helvetasa i Bojana Selaković, programska direktorka Građanskih inicjativa.

J.B.

Foto: ACT projekat, fotograf Nikola Đurović

Ostale vesti

back-to-top