Počela rekonstrukcija škole u Parunovcu

Postavljeno: 20.08.2021

Nakon što je, pre nepuna dva meseca, postavljena nova krovna konstrukcija, ove nedelje počela je kompletna rekonstrukcija Osnovne škole „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu. Posao vredan 96 miliona dinara finansira se preko Kancelarije za javna ulaganja, a rok za završetak je februar naredne godine

Krov na starom delu škole, koji je od 2016. godine prokišnjavao, zbog čega su se u međuvremenu, u avgustu 2018. godine, srušili plafoni u dve učionice, a u ostalima se osećao neprijatan miris vlage, konačano je zamenjen u junu ove godine. Druga faza radova, koji podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju škole, počela je ove nedelje.

Direktor parunovačke škole, Ivan Ilić, podsetio je da su planirani radovi na zameni krova, zbog obaranja tendera za izvođača radova, umesto u novembru prošle godine, počeli u martu ove.

– Ti radovi završeni su u junu, postavljen je nov krov na celoj školi i zamenjen pod na starom delu škole, gde su urađeni i novi plafoni i nova električna instalacija. Sredstva za ovu investiciju u iznosu od 20 miliona dinara obezbedio je Grad Kruševac – kazao je on.

Druga faza radova koji se finansiraju preko Kancelarije za javna ulaganja, podrazumeva kompletnu zamenu stolarije i podova, krečenje, uređenje fasade, novu električnu instalaciju, zamenu vodovodnih i kanalizacionih cevi, energetsku efikasnost, protivpožarnu zaštitu…

– Od 352 upisana učenika, njih 300 novu školsku godinu započeće u Bivolju i Dedini, đaci prvog i drugog razreda i starijih razreda u OŠ „Branko Radičević“ u Bivolju, a učenici trećeg i četvrtor razreda i predškolci u područnom odeljenju ove škole u Dedini. Do završetka radova i povratka u matičnu školu, Grad će, u saradnji sa Jugoprevozom, obezbediti prevoz dece i nastavnika iz Parunovca do Bivolja i Dedine – kazao je Ilić.

Škola u Parunovcu najveća je na seoskom području, stari deo zgarde sagrađen je 1967, a novi 1987. godine. Zbog prokišnjavanja, 2018. godine na starom delu škole urušio se plafon, pa kako taj deo škole više nije bio bezbedan za upotrebu, deo nastave održavao se u zbornici.

Na rekonstrukciju krova čekalo se tri godine, a projekat za koji je škola u međuvremenu zajedno sa Gradom konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja, a koji je obuhvatao kompletnu rekonstrukciju škole, privremeno je bio stopiran zbog pandemije korona virusa.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top