Počela masovna revakcinacija

Postavljeno: 09.02.2021

U kruševačkoj Hali sportova jutros je počela revakcinacija, a drugu dozu cepiva prima 335 sugrađana koji su, u okviru masovne vakcinacije, prvu dozu primili pre tri nedelje, odnosno 19. januara

– Za dolazak na revakcinaciju sugrađani su preko eUprave dobili poziv, odnosno poruku sa tačnim datumom i vremenom. Danas nam na revakcinaciju dolazi 335 lica. Za sredu je predviđena revakcinacija oko 650 ljudi, a potom i više jer je bilo i dana kada smo vakcinisali po 1.400 lica dnevno – kazala je direktorka Doma zdravlja dr Marina Kostić.

Napomenula je da je ta zdravstvena ustanova, koja je zadužena za sprovođenje vakcinacije u Kruševcu, oformila i mobilni tim koji odlazi kod nepokretnih i starih na gradskom i seoskom području, koji ne mogu da dodju na vakcinaciju.

Vakcinacijom pedesetak sugrađana prvi krug masovne vakcinacije juče je praktično završen. U red za cepivo sugrađani će ponovo stati kada u naš grad stignu nove doze vakcina, a ovdašnji Dom zdravlja informacije o time dobija dan unapred.

U Kruševcu je do sada vakcinu primilo skoro 11 hiljada ljudi.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top