Pobednik Vidovdanskog šahovskog turnira Bojan Todorović iz Pirota

Postavljeno: 27.06.2021

U okviru Vidovdanskih svečanosti i 650 godina postojanja Kruševca, održan je 23. Vidovdanski šah turnir, koji je na jednom mestu okupio odlične igrače

U dve velike prostorije kruševačkog Biznis inkubator centra, 43 igrača borili su se na glavnom turniru za titulu najboljeg.

Pobednik u muškoj i ženskoj konkurenciji među 43 učesnika je Bojan Todorović , FIDE majstor iz Pirota sa 6 poena.

Po 5 i po poena osvojili su velemajstori Miroslav Miljković iz Niša i Milan Zajić iz Velike Vrbnice, savezni šah sudija majstorski kandidat FIDE Slavoljub Đokić iz Kruševca i Momčilo Živković iz Petrovca na Mlavi. Oni dele drugo do petog mesta.

Po pet poena pripalo je Dejanu Bzenicu iz Trstenika, Milanu Tomiću iz Pirota i Gradimiru Dačiću iz Kruševca, a po 4 i po su osvojili Saša Marković iz Trstenika i Predrag Nikolić iz Šah kluba Goč iz Vrnjačke Banje.

– Šah klub Kruševac je nastavio tradiciju organizujući, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, Vidovdanski turnir po 23. put. Pobednika je odlučilo pola poena, što potvrđuje kvalitet turnira koji smo uspeli da održimo. Prvih deset igrača je dobilo i novčane narade, a uporedo se igrao i turnir omladinaca i pionira iz osnovnih škola iz Kruševca, gde su nastupili dečaci i devojčice – rezimirao je odlično organizovani šahovski turnir u našem gradu Slavoljub Đokić iz Šah kluba Kruševac.

S.M. – Lj. M.

Ostale vesti

back-to-top