U Umetničkoj galeriji dodeljene nagrade na konkursu „Moj grad“

Postavljeno: 27.06.2021

Za desetak dečaka i devojčica osnovnoškolskog uzrasta, pobednika na konkursu „Moj grad“, te njihovih roditelja i nastavnika, danas je u Umetničkoj galeriji priređen mali prijem na kome su im uručene nagrade. Nedostajali su samo predškolci koji su baš tada imali priredbu. Njima su nagrade naknadno uručene. Konkurs koji je izazvao veliko interesovanje malih Kruševljana pokazao je i da Kruševac nastavlja tradiciju umetničkog grada, rodnog mesta nadarenih ljudi u likovnoj, baš kao i drugim umetničkim oblastima

– Želim da zahvalim svima, počev od mama i tata, a još više svim vaspitačima, nastavnicima, i profesorima koji rade sa decom i zahvaljujući kojima je odziv na ovaj naš konkurs bio zaista lep. Nadam se da smo svi za ovih 650 godina grada uspeli da nešto naučimo, podsetimo se na nešto i da onda uključimo naše najmlađe u promišljanje o gradu u kome žive – rekla je na početku dodele nagrada članica žirija i domaćica prijema, Biljana Grković.

Ona je malim autorima najboljih likovnih radova posvećenih rodnom gradu u čast njegovog 650. rođendana, poželela da nastave da razvijaju svoj talenat i upoznaju svoj grad, a nagrade u kojima se našao i slikarski pribor podelio je pomoćnik gradonačelnice Ivan Parezanović.

– Hvala deci i vaspitačima i roditeljima na ovako lepoj izložbi, na broju radova koje su poslali i na trudu koji ulažu u decu ne bi li ih podstakli u njihovom stvaralaštvu – rekao je Parezanović, čestitajući svima šest i po vekova grada.

Inače, o pobednicima likovnog konkurs „Moj grad“ koji je raspisala Umetnička galerija Kruševac, odlučivala je komisija u sastavu Matija Rajković, magistar slikarstva kao predsednik, i Jovanka Rašović, slikarka i viši preparator i Biljana Grković, istoričarka umetnosti i muzejska savetnica kao članice.

Komisija je konstatovala je da je odziv na koknurs bio izuzetno dobar, te da su učesnici konkursa odgovorili na temu, da su svi zaslužili da budu pohvaljeni i da je zato pred komisijom bio nimalo lak zadatak da izaberu najbolje u različitim uzrasnim kategorijama.

U kategoriji predškolskog uzrasta, prvu nagradu podelili su Mihajlo Milosavljević iz vrtića „Naša radost“ i grupni rad mališana iz „Goluba mira“ koji potpisuju Novak Nikolić, Magdalena Pavlović, Viktor Ilić i Nikolina Stanivuk.

Drugu nagradu ravnopravno su osvojile Drenka Jelić i Katarina Lazarević iz “Zvončića“ i Lea Stojanović iz „Kolibrija“ a trećenagrađeni radovi delo su Save Ristića iz vrtića „Labud“, te Đorđa Nikolića i Danila Milovanovića iz vrtića „Zvončić“.

U kategoriji prvog i drugog razreda osnovnih škola, prva nagrada pripala je Jeleni Gajić, druga Sari Šujkić, a treća Vanji Trišić, svi su učenici „Jovana Popovića“.

Među učesnicima u kategoriji treći, četvrti i peti razred osnovnih škola, prvu nagradu osvojila je Nađa Savković iz „Jovana Popovića“, iz iste škole dolazi i drugonagrađeni grupni rad III-4 odeljenja, dok treća nagrada nije dodeljena.

U kategoriji viših razreda dodeljena je samo prva nagrada i ona je otišla u ruke Teodore Stevanović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

N.G.

Ostale vesti

back-to-top