Ovog vikenda startuje i fudbalska Zona Zapad

Postavljeno: 20.08.2021

Sve je spremno za subotu, 21. avgust, za kada je zakazano prvo kolo prvenstva fudbalske Zone Zapad. Bruski Kopoanik gostuje u Majdevu ekipi Sloge, a kruševačko Jedinstvo 1936 u Paraćinu Borcu SFS

Ligu ove sezone čini 16 ekipa, koje će odigrati po dva međusobna duela. Prve već ove subote. Prošlogodišnji šampion je ekipa Meševa, koja je već startovala u višem takmičarskom rangu, Prvoj ligi Srbije.

Kopaonik iz Brusa, koji se u prošloj sezoni neko vreme nadao i osvajanju titule, na početku nove sezone gostuje Slogi iz Majdeva. Kruševačko Jedinstvo 1936, koje je minulo prvenstvo završilo u krugu vodećih timova (četvrti na tabeli) takođe će gostovati, u Paraćinu SFS Borcu.

Aleksandrovačka Župa startuje u Despotovcu, gde je čeka Sloga, dok Trstenik PPT gostuje u Obrežu ekipi Juhora.

U ostalim mečevima prvog kola novog šampionata sastaju se Orlovi i Gradina, Kušeljevo i OFK Lugomir, Morava 1918 dočekuje Levač, a Blagotin ekipu Jedinstva iz Mijatovca.

Ulog je direktan plasman u Srpsku ligu Istok, koji očekuje najbolje plasirani tim na kraju sezone.

Zona Zapad je jedna od ukupno dvanaest zonskih liga koje su četvrti nivo ligaških fudbalskih takmičenja u Srbiji. Formirana je 2014. godine prilikom reorganizacije takmičenja četvrtog ranga na teritoriji Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, kada su umesto dotadašnjih Niške i Pomoravsko-Timočke nastale tri nove zone – Zapad, Istok i Jug.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top