Otvoren likovni konkurs za decu i mlade

Postavljeno: 31.03.2021

Povodom 650 godina od osnivanja grada Kruševca, Umetnička galerija raspisala je likovni konkurs za decu i mlade na temu “Moj grad”. Konkurs je otvoren do 28.maja za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada

Kako se navodi u pozivu, namera organizatora je da decu i mlade podstakne na sagledavanje okruženja u kome odrastaju, kao doživljaj istorije grada, značajnih događaja i ličnosti, uočavanje spomeničke i arhitektonske baštine, jednako i kao savremenih pojava.

Učenici mogu da konkurišu sa samo jednim radom pojedinačno ili kao kolektivni rad preko svojih škola, dečijih likovnih radionica. Primaće se radovi koji nisu uramljeni ,  rađeni različitim tehnikama (olovka, tempera, gvaš, akvarel, pastel,tuš, kolaž, kombinovane tehnike na papiru, fotografija), a maksimalan format radova je 500 X 700 mm.

Stručni žiri odabraće radove za izlaganje i dodeliti nagrade u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji u četiri starosne kategorije-  predškolski uzrast, prvi i drugi razred osnovne škole, u drugoj kategoriji za učenike koji pohađaju treći, četvrti i peti razred, u trećoj za učenike šestog, sedmog i osmog razreda, u četvrtoj za učenike srednjih škola.

Radovi će biti izloženi u periodu od 24. do 30. juna,  u dvorišnom prostoru Umetničke galerije.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top