Svetosavski đaci: Milica Spasojević ŠOSO „Veselin Nikolić“

Postavljeno: 31.03.2021

Dobitnica Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u kruševačkoj Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Veselin Nikolić“ je Milica Spasojević, učenica trećeg razreda srednje škole. Nagradu je zaslužila odličnim rezultatima koje je ostvarila u školovanju, ali i angažovanjem u vannastavnim aktivnostima škole

– Nagrada mi zaista dosta znači, lepo je znati da neko ceni uložen trud i da se na kraju učenje isplati. Volela bih da i ostali učenici budu kao ja, da i oni dobiju nagradu – kaže Milica za KruševacGrad.

Ne krije da su članovi njene porodice bili veoma srećni kada su saznali da će nagrada pripasti baš njoj.

– Iako sam očekivala nagradu bila sam srećna kada sam saznala da sam je dobila, porodica i prijatelji su bili srećni zbog mene, a svi drugari iz škole su mi čestitali – priča ona.

Omiljeni predmeti su joj srpski, matematika i fizičko. U slobodno vreme voli da gleda televiziju i da sluša muziku.

– U poslednje vreme najviše uživam u gledanju filmova i serija – dodaje ona.
Milica u ŠOSO „Veselin Nikolić“ pohađa obrazovni profil pekar i napominje da joj se sviđa zanat koji je u školi naučila.

– Mislim da sam dobro naučila zanat, u budućnosti ću se najverovatnije baviti njime, mada imam još vremena da razmislim i odlučim – ističe ona.

Učestvovala je i na takmičenjima iz fizičkog, a kao najveći uspeh navodi osvojeno prvo mesto na takmičenju održanom u Kragujevcu.

– I prošle godine je trebalo da idemo na republičko takmičenje u znanju i veštinama, ali zbog pandemije nismo mogli da odemo– kaže ona.

Njena razredna Mirjana Aranđelović ističe da je Milica najbolji učenik u školi i po uspehu ali i po disciplini.

– Ona se trudi da odgovori na sve postavljene zadatke maksimalno dobro, u skladu sa njenim sposobnostima. Učestvuje u mnogim vannastavnim aktivnostima kao što su sajmovi i izložbe, pored toga član je sportske sekcije i učestvovala je na nekim sportskim manifestacijama. Ona je pravi primer lepog vaspitanja, poštenja i odgovornosti – ističe ona.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top