Anja Nedeljković peta na Balkanu 

Postavljeno: 31.03.2021

Atletičari Kruševca briljirali su na samitu Balkana u Sremskoj Mitrovici. Anja Nedeljković je u disciplini hodanje na putu osvojila peto mesto.

Zadovoljna sam, a kako ne bih i bila. Balkan je za svakog srpskog atletičara vrhunski cilj, a konkurencija je žestoka. Ipak, izdržala sam sve napore ove discipline i radosna sam zbog svog Atletskog kluba Kruševac, grada i svih onih koji su pristalice atletike – govori Anja Nedeljković.

Ekipno Srbija je, u konkurenciji mlađih juniorki, bila treća,iza Turske i Rumunije.

I ostale atletičarke, starije juniorke Jana Sudimac, Miona Ilijević i Teodora Stojković, na Drugom zimskom kupu u bacačkim disciplinama zauzele su treće mesto u ekipnom plasmanu. Jana i Miona dominirale su u bacanju diska. Ostvarile su prvo i treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Dobro smo se pripremali za ovo takmičenje i rezultati nisu izostali – kaže Jana Sudimac.

I Miona je bila prezadovoljna učinkom: – Imamo dobre uslove za rad i trenera koji nam se totalno posvetio, a to je donelo ovako dobre rezultate – naglašava Miona.

Učitelj kruševačkih atletičara trener Goran Begović, večiti optimista, svedoči da je Atletski klub Kruševac u Sremskoj Mitrovici u svemu dokazao da mu je mesto među vodećim u Srbiji.

Milina je raditi sa devojkama i mladićima iz grada pod Bagdalom. Ako ovako nastave, uskoro im neće biti ravne u državi – ubeđen je Goran Begović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top