Opozicija u Kruševcu potpisala protokol o saradnji

Postavljeno: 15.02.2022

U Kruševcu je večeras, u prostorijama Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, potpisan protokol o saradnji između Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Inicijative za selo i grad, na nivou grada. Pomenutim protokolom definiše se namera navedenih političkih organizacija da sprovode zajedničke aktivnosti u predizbornoj kampanji na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima za teritoriju grada Kruševca.

Protokolu o saradnji potpisala je Goranka Vilimanović, Demokratska stranka (DS), Katarina Panić, Stranka slobode i pravde (SSP), Dejan Stevanović, Narodna stranka (NS) i Borislav Zogović, ispred Inicijative za selo i grad (IZSG).

Kako se navodi u pomenutom protokolu DS SSP, NS i IZSG  će za naredne parlamentarne i predsedničke izbore, na nivou grada, sastaviti zajedničku listu kontrolora na biračkim mestima, vršiti neophodne pripreme i sprovoditi zajedničku predizbornu kampanju koordinisanu i usklađenu sa kampanjom utvrđenom od strane rukovodstava njihovih političkih organizacija.

Organizacije potpisnice predmetnog protokola, delegiraće svoje predstavnike u zajednički izborni štab, kao telo koje će organizaciono sprovoditi dogovorenu kampanju.

Navodi se i to da  potpisnice protokola ostaju otvorene za saradnju u predizbornoj kampanji i sa drugim opoziciono orijentisanim političkim organizacijama koje iskažu nameru o zajedničkom delovanju.

Nakon što je protokol potpisan, Katarina Panić, predsednica GO SSP, kazala je da je izuzetno ponosna i srećna što danas na ovakav način opozicija počinje kampanju u Kruševcu.

Mislim da je to izuzetno važno jer smo svi svesni činjenice u kakvom gradu živimo i koliko je važno da budemo zajedno, da budemo složni. Ovim protokolom koji je večeras potpisan sigurna sam u našu pobedu i na parlamentarnim i na predsedničkim izborima -poručila je Panić.

Da je danas važan dan kako za političke stranke potpisnice protokola o saradnji, tako i za građane Kruševca, rekla je Goranka Vilimanović iz Demokratske stranke.

Da bismo uopšte došli do dogovora o ovoj saradnji morali smo da ostavimo po strani sve naše sujete, različite političke i ideološke interese, jer nas je na kraju, posle mnogobrojnih razgovora i razmišljanja udružio zajednički cilj- da stvorimo normalnu i uređenu državu. Savez koji smo danas potvrdili imaće zajedničko delovanje u budućem periodu i u zajedničkom nastupu na izborima 3.aprila i nadam se da će se možda ta saradnja nastaviti i posle toga. Pozivam građane Kruševca da nam se pridruže i pomognu u našim naporima, da izađu na izbore, da slobodno zaokruže po svojoj savesti a mi se obavezujemo da ćemo na svakom biračkom mestu obezbediti kontrolu koja će zaštititi njihovu slobodno izraženu volju i rezultate izbora– poručila je Vilimanović.

Dejan Stevanović iz Narodne stranke kazao je da mu je drago što se ovaj blok ukrupnjava.

Nadam se da ćemo ovaj posao uspešno završiti i nastaviti saradnju sve do lokalnih izbora koji nas za dve godine očekuje, gde ćemo imati ozbiljan posao, jer sada imamo i podršku naših stranaka, a tada ćemo biti prepušteni sami sebi. Pozvao bih sve slobodnoumne ljude, slobodne građane, da nam se priključe, da dođu i daju nam potpis kada budemo taj proglas dali, kako bismo skupili dovoljno potpisa da predamo kandidature za naše kanditate za poslanike i našeg predsedničkog kandidata– kazao je Stevanović.

Borislav Zogović iz Inicijative za selo i grad, rekao je da ovaj lokalni pokret ne učestvuje na izborima, ali da su odlučili da daju podršku.

Mislimo da imate i volju i želju i energiju da pobedite u ovoj borbi. MI smo bez ikakvih uslovljavnja hteli da ubacimo sve naše ljude koji mogu da pomognu u borbi protiv ove vlasti koja. Uključićemo sve naše resurse da pomognemo –poručio je Zogović.

Inače, predsednik Srbije  Aleksandar Vučić danas je raspisao vanredne parlamentarne izbore u Srbiji za 3. april , a predsednik Skupštine Ivica Dačić, za lokalne i gradske. D.P.

Ostale vesti

back-to-top