Od sledeće nedelje „Čitalište – kupalište“ na otvorenim bazenima

Postavljeno: 04.08.2021

Kruševačka Narodna biblioteka u saradnji sa Sportskim centrom, od sledeće nedelje na otvorenim bazenima organizuje, sada već tradicionalnu, akciju „Čitalište – kupalište“ tokom koje će posetioci bazena na štandu Biblioteke moći besplatno da iznajme knjige, ali i dnevnu i revijalnu štampu

– Već godinama smo svakog leta prisutni na kruševačkim bazenima. To je vid širenja bibliotečkih usluga, jedan od načina da ponudimo kupačima na bazenu knjige, stripove i dnevnu štampu kako bi kreativno ispunili svoje vreme – kaže direktorka Narodne biblioteke Kruševac dr Snežana Nenezić.

Ova biblioteka će uskoro, u okviru redovnog otkupa knjiga koji sprovodi Ministarstvo kulture za potrebe javnih biblioteka u Srbiji, dobiti nove naslove u vrednosti od 1,3 miliona dinara.

– U pitanju su knjige koje smo mi birali sa ponuđenog spiska, naslovi koji su relevantni za naše potrebe – dodaje ona.

Takođe, svakog utorka i četvrtka u periodu od 19 do 20 časova kruševačka Biblioteka organizuje „Druženje sa likovima sa polica za knjige“ na Trgu ispred Doma sindikata.

– Tokom akcije postavljen je štand sa knjigama, tu su naši bibliotekari kao i animator sa kojim se deca igraju i slikaju, a sledećeg dana uglavnom dođu u biblioteku – ističe direktorka.

Podsećamo, u kruševačkoj Narodnoj biblioteci u toku je izložba „650 godina grada na polici za knjige“. Polovinom avgusta očekuje se novi ciklus predavanja iz istorije i istorije književnosti, a povodom 650 godina od osnivanja Kruševca.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top