Od ponedeljka ponovo rade bioskopi i pozorišta širom Srbije, ne i u Kruševcu 

Postavljeno: 21.08.2020

Krizni štab za borbu protiv korona virusa danas je doneo odluku da od ponedeljka u Srbiji ponovo rade bioskopi i pozorišta, uz poštovanje svih propisanih epidemiloških mera. Novo popuštanje mera, nažalost, nije obradovalo kruševačku publiku

Samo nekoliko dana pre nego što je doneta odluka da se nakon višemesečne pauze za publiku ponovo otvore vrata bisokopa i pozorišta, počela je rekonstrukcija Bioskopa Kruševac. Radovi  će trajati naredna dva meseca i, ukoliko se u međuvremenu ne promeni epidemiloška situacija, ovaj bioskop bi trebalo da počne da radi do polovine oktobra. 

Drugi bioskop u našem gradu, Sinemašina u zgradi Doma sindikata, prestao je da radi i pre progalašenja epidemije i, kako saznajemo, neizvesno je da li će uopšte nastaviti sa radom dok se situacija sa koronom ne stabilizuje u potpunosti. Kako su nam objasnili u Poslovnom centru, neposredno pre epidemije, otpočelo se sa dodatnim  radovima na poboljšanju rasvete u bioskopu,  ti radovi su obustavljeni sa početkom epidemije, a kada će biti nastavljeni, za sada se ne zna.

Kruševačko pozorište je, dok je na snazi bila zabrana održavanja prestava, za svoje sugrađane izvelo nekoliko predstava na otvorenom, na Slobodištu. Komentarišući odluku da pozorišta ponovo mogu da rade, u ovoj ustanovi kulture kažu da čekaju dodatne instrukcije kada su u pitanju mere prevencije za glumački ansambl na sceni. 

Kruševačko pozorište ima odlične uslove za sprovođenje mera prevencije, kada je publika u pitanju. Ono što čekamo su dodatne instrukcije za glumački ansambl i kada ih dobijemo, krenućemo sa pripremom novih predstava, te sa gostovanjima na festivalima koja su pomerena zbog epidemije korona virusa. Za našu publiku ovde,  otvorićemo vrata u oktobru, kada inače i počinje sezona, ukoliko se do tada nešto ne promeni kada je u pitanju epidemija korona virusa – kažu u ovdašnjem Pozorištu.

Kako god, Kruševlajne nije obradovala odluka da se nakon višemesečne pauze ponovo otvore bioskopi i pozorišta, izuzev ako ne žele da odu u drugi grad, kako bi pogledali neki film ili predstavu.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top