Od korone izlečen 41 korisnik kruševačkog Gerontološkog

Postavljeno: 13.05.2020

U kruševačkom Gerontološkom centru od 29. aprila nema korisnika niti zaposlenih sa temperaturom, a od tog datuma su svi testovi korisnika i zaposlenih bili negativni na koronu. To je za krusevacgrad.rs rekla direktorka te ustanove Jelena Mijailović, koja je podsetila da je od 15. aprila do danas Gerontološki uradio dva kruga testiranja korisnika i zaposlenih te da je u toku treći krug testiranja

– Ukupno je bilo zaraženo 49 korisnika i 18 zaposlenih, svi su upućeni na dalje lečenje u Kovid bolnice. Svi zaposleni su nakon uspešnog lečenja otpušteni kućama. U Ustanovu se, nakon završenog lečenja vratio 41 korisnik – navela je ona. Napomenula je da nema preminulih korisnika sa dijagnostikovanim korona virusom.

Kruševački Gerontološki centar je od 10. marta zatvoren za ulaz i izlaz korisnika i za posete srodnika.  U toj ustanovi napominju da se od prvog dana postupa  po nalogu Ministarstva zdravlja i resornog ministarstva, odnosno primenjuju se sve propisane mere.

– Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kontrolisalo je primenu preventivnih mera u našoj ustanovi i utvrđeno je da nije bilo propusta u sprovođenju mera, sem lične odgovornosti jedne zaposlene koja nije prijavila da ima temperaturu. Kontrolu su vršili i MUP i BIA,  izveštaj je predat tužiocu, a u njemu se navodi isto – napomenula je Mijailovićka. 

Inače, korona je, prema podacima nadležnih, od početka epidemije do danas potvrđena kod 254 osobe iz Kruševca, odnosno kod 340 lica sa područja Rasinskog okruga, gde je istovremeno izlečeno 247 lica. Do sada je iz Okruga na analizu poslato 2982 uzorka briseva. Na ovom području je od posledica korona virusa preminula 31 osoba. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top