Obnavlja se dotrajala vodovodna mreža u Čitluku  

Postavljeno: 12.03.2022

Oko 45 miliona dinara izdvojeno je iz budžeta Grada za sanaciju vodovodne mreže sa priključcima i sanaciju nekoliko ulica u Čitluku. Od početka februara, kada su počeli radovi u Ulici Borislava Pekića, zamenjeno je 640 metara vodovodne mreže, a u planu je kompletna rekonstrukcija ulica Desanke Maksimović, Moravske i Stevana Todorovića.

Kako je navedeno na sajtu Gradske uprave, nakon što su nadležni obišli pomenute radove, 223 domaćinstva dobiće 3.150 metara nove vodovodne mreže i pouzdano napajanje, a nakon izgradnje vodovodne mreže u Aleksinačkoj i Ulici Desanke Maksimović biće obnovljeno 1,3 kilometara saobraćajnica.

Uporedo, počeli su radovi u Humskoj ulici do groblja na Begovom brdu, dužine 420 i širine 3,5 metara. Nakon toga radiće se ulice Popa Marinka i Radoja Živkovića u Koševima.

Direktor JKP „Vodovod“ Vladimir Milosavljević rekao je da je u pitanju jedna od najstarijih vodovodnih mreža, zbog čega često dolazi do kvarova.

Gradonačelnica Jamina Palurović je kazala da je ove godine grad izdovojio značajna sredstva za tu namenu:

-Za ovu godinu iz budžeta Grada Kruševca i sredstava JKP „Vodovod“ opredeljeno je oko 160 miliona dinara, što je duplo više nego prethodne godine. Naš prioritet i ove godine je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u kritičnim zonama grada gde su učestale havarije zbog pucanja starih i dotrajalih vodovodnih cevi.

S.M.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Janko kaže:

    Bravo za Bobana Kostic i Batu Gasica sve ostalo nula

1 thought on “Obnavlja se dotrajala vodovodna mreža u Čitluku  

Comments are closed.

back-to-top